Nittnaus Eiswein Exquisit: een eiswein van de bovenste plank
Nittnaus Eiswein Exquisit is het neusje van de zalm van Nittnaus. Een heerlijke eiswein, waar een zeer ingewikkeld en tijdrovend proces aan vooraf gaat. Nittnaus is daarom ook erg trots op deze eiswein. Het is de vertaling van vakmanschap van Nittnaus. Dat wordt extra bevestigd door de gouden medaille die deze dessertwijn heeft gewonnen tijdens de Berliner Wine Trophy.
Kleur, geur en smaak van Nittnaus Eiswein Exquisit
Deze Oostenrijkse witte wijn laat je het vakmanschap van Nittnaus zien. Hij is niet makkelijk om te maken, maar wél heerlijk om te drinken. Hij heeft een mooie gele kleur. In de geur herken je ontzettend veel intense tonen van gedroogde abrikozen, volledig rijpe kruisbessen, honing en zoete specerijen.
We snappen dat je niet kan wachten om een slok te nemen. Eenmaal in de mond valt de natuurlijke zoetheid erg op. Deze zoetheid gaat perfect samen met zijn aangename zuurgraad. De smaken zijn intens. Een klein slokje geeft je al een enorme smaaksensatie. De heerlijke afdronk van deze Nittnaus Eiswein zal je nog lang bijblijven.
Wit: zoet
Vanaf€ 22,50
Dit product is direct leverbaar
i
Als er staat dat een product direct leverbaar is, dan wordt deze binnen drie werkdagen geleverd.
Staat er dat een product niet op voorraad is, dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan een melding als het product weer op voorraad is.
Nittnaus Eiswein Exquisit is heerlijk bij desserts, fruit en foie gras. Ook lekker bij schimmelkazen en uiteraard als aperitief. Lekker om (gekoeld) te drinken.
Onderscheidingen
Gouden medaille tijdens de Berliner Wine Trophy
Afsluiting fles
Kurk
Bewaaradvies
Nu op dronk. De wijn kan gerust nog vijf tot acht jaar weggelegd worden.
Inhoud fles
0,375l
Alcoholpercentage
9%
Meer informatie
Nittnaus: Certified Sustainable Austria
Nittnaus Eiswein Exquisit is een heerlijke zoete witte wijn, afkomstig van wijnmakerij Gebrüder Nittnaus. Familie Nittnaus is al 300 jaar eigenaar van wijngaarden. De 2 broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019. De Gebrüder Nittnaus staan voor consistentie, gegarandeerde kwaliteit, maar ook voor een continue nieuwe kijk op het geheel.
Het wijnhuis Nittnaus ligt in Gols in de wijnstreek Burgenland. Dit is de grootste wijnbouwgemeenschap van Oostenrijk. De wijngaarden profiteren hier van de invloeden van het unieke klimaat, de Neusiedler See en de vruchtbare bodems. Dit alles is de basis voor de hoogwaardige wijnen van Nittnaus.
De wijnen van Nittnaus, waaronder deze Nittnaus Eiswein Exquisit, dragen het "Sustainable Austria" certificaat. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor wijnen die op een duurzame wijze zijn geproduceerd. Vanaf het oogsten van de druiven tot en met het bottelen wordt het hele productieproces onderzocht en geëvalueerd in relatie tot de bijdrage ervan aan duurzaamheid. De druiven bij Nittnaus worden dan ook met de hoogste zorg verbouwd, zeer duurzaam en volgens ecologische principes. Bovendien zijn de wijnen van Nittnaus ook nog eens Vegan, wat betekend dat er tijdens het "klaren" van de wijn geen gebruik gemaakt wordt van dierlijke producten.
Hoe wordt Nittnaus Eiswein Exquisit gemaakt?
Het maken van een eiswein is een tijdrovend proces. Hiervoor worden bevroren druiven gebruikt. Deze worden in de nacht met de hand geoogst. Als ze zon opkomt, ontdooien de druiven en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is van belang dat ze bebroren worden geperst. Op die manier kan het sap makkelijk worden gescheiden van het ijs, de pitten en schillen. De gisting wordt gestopt door koeling en filtering. Zo is er maar een alcoholgehalte van 9%.
Maarten - Onze wijnexpert -
Nittnaus Eiswein is een zoete witte wijn uit Oostenrijk. Maar, wat is een eiswein dan precies?
Eiswein wordt ook wel de koning onder de dessertwijnen genoemd. Het is per toeval ontdekt. We gaan terug naar de Moezel. Toen het op een dag in de 19e eeuw ineens winter was en de druiven bevroren waren, had de wijnboer de moed eigenlijk al opgegeven. Toch besloot hij toch de druiven te gebruiken voor wijn. Er was minder sap, maar het sap dat overbleef, was erg smaakvol. Lekker zoet en fris.
Een nieuwe wijnbereidingstechniek is geboren. Voor eiswein worden namelijk bevroren druiven gebruikt.
Oostenrijkse rode wijn met een gouden medaille. Lekker fruitig met een klein kruidje en zachte tannines. Een wijn die je direct verleid om nog een slok te nemen. ..Lees meer