Megazin Zinfandel is een Amerikaanse rode wijn. Hij is zo intens rood, dat hij bijna zwart lijkt. Op het moment dat de kurk van de fles gaat, laat deze wijn al een onvergetelijke indruk achter.
Je ruikt tonen van pruimen, bessen, drop, koffie en chocolade. Ook eikenhout en vanille zal je herkennen. Dit heeft de wijn te danken aan de houtrijping die hij heeft gehad. Dit zorgt ook voor een lekkere volle en krachtige smaak van donker fruit, peper, vanille, kruiden, chocolade en tabak. Megazin Zinfandel is lekker zacht in de mond. Zo zacht als fluweel.
Na een glas heb je alweer Megazin in de tweede!
Rood: stoer en krachtig
Vanaf€ 12,70
Dit artikel is niet op voorraad (levertijd: 2-3 weken)
i
Als er staat dat een product direct leverbaar is, dan wordt deze binnen drie werkdagen geleverd.
Staat er dat een product niet op voorraad is, dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan een melding als het product weer op voorraad is.
Megazin Zinfandel is heerlijk bij alles van de BBQ, licht pittige gerechten, stoofschotels en wild.
Afsluiting fles
Kurk
Bewaaradvies
Nu op dronk. De wijn kan na oogst nog tot vijf jaar worden weggelegd.
Inhoud fles
0,75l
Alcoholpercentage
14%
Meer informatie
Megazin Zinfandel is een bijzonder mooie rode wijn. Als de Zinfandel druiven hun rijpheid hebben bereikt, worden ze met de hand geoogst. Alleen de beste druiven overleven het en gaan door naar de volgende ronde; ze worden gebruikt voor de wijn. Dit alles speelt zich af In California. De oude wijngaarden bevatten prachtige Zinfandel druiven. In de Italiaanse volksmond ook wel Primitivo druiven. Als de wijn uiteindelijk is gemaakt, volgt er een houtlagering. Hierdoor ontwikkelt de wijn nog verder. Megazin Zinfandel is een prachtige wijn waar je na één slok megazin hebt in een tweede!
Maarten - Onze wijnexpert -
Wist je dat de Zinfandel is een exotisch druivenras is? In Italië noemen de de Zinfandel Primitivo. Californië heeft de Zinfandel dus eigenlijk een soort van 'geadopteerd'. Toen de Zinfandel voor het in Boston werd aangepland, was de druif nog naamloos. De wijnstok van de druif kwam vanuit Oostenrijk. Uit een kweektuin van een Oostenrijkse keizer om precies te zijn. Voordat de Zinfandel, Zinfandel heette, noemde men de druif 'tafeldruif'. Toen een expert de wijn proefde, vergeleek hij deze direct met een top Bordeauxwijn. Sindsdien is de Zinfandel Californisch trots!