Gran Paso a Paso Doble Late Harvest Monastrell, de grote trots van het Spaanse wijnhuis Bodegas Volver. En terecht want de bekende en gerespecteerde wijnrecensent Harold Hamersma heeft deze wijn beoordeeld met maarliefst een 9 en ook nog eens een ster gegeven! En dat is bijzonder want alleen wijnen die echt uitblinken in prijs-kwaliteit verdienen een ster.
Deze Paso a Paso wijn heeft een diepe, donkere robijnrode paarse kleur. De smaak is explosief! Je proeft iets van gekonfijte zwarte vruchten, rijpe pruimen, gedroogde rozijnen en chocolade. Extra bijzonder is dat deze Spaanse rode wijn op een duurzame manier is gemaakt en gecertificeerd is als 'Vegan'. "Paso a Paso" betekent in het Spaans "stap voor stap". Hiermee wil de wijnmaker het volgende zeggen: Step by Step to Spanish Wine Heaven!
Rood: stoer en krachtig
Vanaf€ 9,99
Dit product is direct leverbaar
i
Als er staat dat een product direct leverbaar is, dan wordt deze binnen drie werkdagen geleverd.
Staat er dat een product niet op voorraad is, dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan een melding als het product weer op voorraad is.
Gran Paso a Paso Doble Late Harvest Monastrell is heerlijk bij gegrild vlees, walnoten en blauwe kaas. Ook lekker bij desserts, zoals fruitcake van donker fruitsorbet.
Onderscheidingen
Aanbevolen en beoordeeld door Harold Hamersma met een 9 & een ster!
Afsluiting fles
Kurk
Bewaaradvies
Nu op dronk. De wijn kan nog enkele jaren worden weggelegd.
Inhoud fles
0,75L
Alcoholpercentage
14%
Meer informatie
Gran Paso a Paso Doble Late Harvest Monastrell is afkomstig uit het zonnige achterland van Alicante, Spanje. Hier zorgen de wijnmakers zeer zorgvuldig voor de wijngaarden. De druiven van deze rode wijn blijven tot midden november hangen. Op die manier krimpen de trossen en veranderen ze in fruitbommen. Tijdens de wijnbereiding ontwikkelen de druiven zich tot een intense en krachtige wijn met zachte tannines en boordevol rijp fruit. De wijn vergist en rijpt in eiken. Vervolgens wordt de wijn gefilterd van de schillen en gaat hij over naar schoon, nieuw eiken voor een tweede houtrijping.
Maarten - Onze wijnexpert -
Waarom houtrijping? Hout en wijn gaan goed samen met elkaar. Hout geeft wijn tonen van vanille, karamel en toast. Hierdoor krijgen wijnen ook meer kruidigheid en tannine. Toch is het niet verstandig om elke wijn op hout te laten rijpen. Het heeft geen nut om lichte wijnen te rijpen. Die worden er niet lekkerder op. Een volle en stevige wijn wordt er wel lekkerder op en dat geldt voor zowel witte als rode wijnen!
Een houtgerijpte Chardonnay zoals we hem willen! Beoordeeld met een 8,5 door wijnrecensent Harold Hamersma. Intens krachtig, maar zijdezacht. ..Lees meer