Fruits de Mer Classique: de perfecte begeleider bij zeevruchten
Wij hadden geen betere naam voor deze wijn uit de Gascogne kunnen bedenken. Fruits de Mer Classique in combinatie met zeevruchten en schaal- en schelpdieren is namelijk een match made in heaven! Als liefhebber van deze lekkernijen kan je deze wijn echt niet negeren.
De ziltige smaak van zeevruchten combineert perfect met het frisse en mineralige karakter van deze Franse witte wijn. Overigens zullen liefhebbers van droge, frisse witte wijnen ook heel blij worden van deze wijn.
Kleur, geur en smaak van Fruits de Mer Classique
Fruits de Mer Classique is een geschenk uit de Gascogne. Hij heeft een gelige kleur. Zodra de dop van de fles is, komen frisse en fruitige geuren direct naar je neus toe.
Als je een slok hebt genomen, valt het frisse karakter en de aangename zuren meteen op. Je proeft veel smaken van rijp fruit, zoals abrikoos en peer. Deze wijn is een schot in de roos voor liefhebbers van droge wijnen. Lekker aromatisch en herkenbaar zijn wat minerale tonen en tonen van gras. De lange afdronk sluit de wijn perfect af.
Wit: strak en fruitig
Vanaf€ 9,95
Dit product is direct leverbaar
i
Als er staat dat een product direct leverbaar is, dan wordt deze binnen drie werkdagen geleverd.
Staat er dat een product niet op voorraad is, dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan een melding als het product weer op voorraad is.
Fruits de Mer Classique is heerlijk bij 'fruits de mer': zeevruchten en schaal- en schelpdieren.
Afsluiting fles
Schroefdop
Bewaaradvies
Nu op dronk. De wijn kan enkele jaren weggelegd worden.
Inhoud fles
0,75l
Alcoholpercentage
12,5%
Meer informatie
Gros Manseng en Sauvignon Blanc druiven voor Fruits de Mer Classique
Fruits de Mer Classique is een lichte en verfrissende witte wijn, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Gros Manseng. Deze druiven groeien in de Cotes de Gascogne IGP. Ze worden in de nacht, wanneer het lekker koel is, met de hand geplukt. Zo probeert de wijnmaker schade en voortijdige oxidatie van de druiven te voorkomen. Als de druiven zich eenmaal in de wijnmakerij bevinden, worden ze geperst. De gisting vindt plaats bij een strikt gecontroleerde temperatuur van 15 graden celcius. De wijn wordt één maal per week van het bezinksel gescheiden. Zo ontstaat er een lekkere fruitigheid en blijven de aroma's van de druiven behouden.
Maarten - Onze wijnexpert -
Heb jij wel eens een plateau Fruits de Mer op? Dit is letterlijk vertaald 'een schaal met zeevruchten'. Wat dacht je van schelp- en schaaldieren en lekkere zeevruchten? Fruits de Mer worden steeds geliefder en dat vraagt ook om een passende wijn. Nu zegt de naam van deze wijn het eigenlijk al, maar de Fruits de Mer Classique is de perfecte begeleider bij zeevruchten en schaal- en schelpdieren.