- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Lees Ons Blog
Recepten
Visstoof met kabeljauw
Volgens mij kunnen we definitief gedag zeggen tegen de zomer. Dat betekent dat we wat zaken moeten veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het eten. De frisse, lichte gerechten maken plaats voor wat zwaardere gerechten. Hier heb ik één van mijn...
Algemeen
Hoe wordt een kater veroorzaakt?
Daar lig je dan; duizelig, slap en met dikke hoofdpijn op bed. U herkent het vast wel. De avond daarvoor was namelijk erg gezellig en de wijn heeft toen rijkelijk gevloeid. Alle verschijnselen duiden op een flinke kater. Erg vervelend, vooral die...
Recepten
Roasted pumpkin
Nu de herfst weer in aantocht is, liggen ze weer volop bij de groenteboer: pompoenen. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten. Hoewel ik niet direct aan pompoenen denk als ik een lekkere maaltijd wil bereiden, dagen deze oranje groenten mij toch...
In the spotlights
In the spotlights: Montepulciano
Montepulciano is een blauwe druif uit de Abruzzen. Overal in de regio is de druif te vinden, maar hij levert de beste kwaliteit op in het heuvelachtige gebied rond de Teramo. Dit is waarom dit gebied een DOCG status heeft: Montepulciano d'Abruzzo...
Algemeen
Hoe is rosé wijn ontstaan?
Rosé wijn is toch eigenlijk gewoon rode wijn gemengd met witte wijn? Fout! Ook al wordt dit op sommige plekken in de wereld wel gedaan, officieel is het verboden. De basisregel voor rosé wijn is dat de kleur wordt bepaald door de hoeveelheid tijd...
Recepten
Visflapjes met spinazie en roomkaas
Geef toe, gerechten met bladerdeeg zijn altijd lekker. Zo at ik laatst een visflap met kabeljauw, spinazie en roomkaas. Een perfecte combinatie en heerlijk als snack of hoofdgerecht. Wijntip | Welke wijn bij visflapjes? De visflapjes zijn...
Algemeen
Waarom smaakt wijn hoog in de lucht anders dan aan de grond?
We bevinden ons midden in de zomervakantie. Veel mensen zijn teruggekomen van een welverdiende vakantie, maar veel van ons gaan nog. Zelf ga ik bijna altijd met het vliegtuig en daar zie ik stiekem toch altijd wel tegenop. Maar hey, we gaan op...
In the spotlights
In the spotlights: Malbec
Malbec, een rode druif die het meeste voorkomt in Argentinië. Oorspronkelijk komt de druif uit de Bordeaux. In Argentinië wordt 75% van alle Malbecdruiven over de wereld verbouwd. De overige 25% is onder andere te vinden in de Franse Cahorsstreek...
Recepten
Spaanse gazpacho
Toen ik een aantal jaren geleden in Spanje was, had ik voor het eerst gazpacho op. Ik was meteen verkocht. Gazpacho is niets anders dan een koude tomatensoep, maar dan net wat frisser van smaak. Wijntip | Welke wijn bij gazpacho? Deze frisse...
Recepten
Wijngums
Wijn is heerlijk om te drinken, maar zeker ook om op te eten. Eten? Ja, zeker! In de vorm van snoepjes. Hoe maak je snoep van wijn? Wat heb je nodig? 250 milliliter wijn naar keuze Wil je echt zoete snoepjes, kies dat bijvoorbeeld voor een...
Pagina
- Pagina Vorige
- Pagina 1
- ...
- Pagina 27
- Pagina 28
- Je leest momenteel pagina 29
- Pagina 30
- Pagina 31
- ...
- Pagina 33
- Pagina Volgende
29 / 33