- Recepten (116)
- In the spotlights (50)
- Algemeen (85)
- Wijntips (98)
- Wijnnieuws (9)
Lees Ons Blog
Recepten
Pannenkoeken op z'n Viëtnamees
Pannenkoeken: als kind was ik er dol op. Nu laat ik de klassieke pannenkoek met stroop en poedersuiker liever staan en 'experimenteer' ik ermee. Een tijdje terug vond ik deze hartige pannenkoeken op zijn Vietnamees. Super lekker en een keer wat...
Algemeen
Wat zegt het alcoholpercentage over de wijn?
Je hebt tig verschillende soorten wijnen. Je kunt wijnen onderscheiden per wijnland, wijnstreek, druif, maar ook alcoholpercentage. Ja, ook dit zegt een hoop over het karakter van de wijn. Alcohol in wijn Laag alcoholpercentage in wijn Wijnen...
Wijntips
Welke wijn bij kaas?
Wijn en kaas is een geweldige combinatie. Echter smaakt niet elke wijn lekker bij elke kaas. Dit komt natuurlijk, omdat er veel verschillende soorten wijnen en kazen zijn. Zo is een zachte geitenkaas een perfecte combinatie met een Sauvignon...
Recepten
Aardappelkaassoufflé
Dit keer hebben we een heerlijk bijgerecht voor u klaarstaan, namelijk de aardappelkaassoufflé. Een lekker alternatief als u eens geen zin heeft in gekookte aardappelen, pasta of rijst. Wijntip | Welke wijn bij kaassouffle van aardappel? Bij dit...
In the spotlights
In the spotlights: witte wijn
Als je denkt dat witte wijn alleen van witte druiven wordt gemaakt, heb je dat mooi fout! Witte wijn kan namelijk van zowel witte als blauwe druiven worden gemaakt. Witte wijn gemaakt van blauwe druiven wordt in Frankrijk Blanc de Noirs genoemd....
Algemeen
Wel of geen kurk?
Sinds de Zeventiende eeuw wordt de kurk al gebruikt om wijnflessen af te dichten. Een nadeel van kurk is dat er in verloop van tijd zuurstof door de kurk kan komen. Hierdoor is de kans groot de wijn bacteriële infecties oploopt. Zonde, want zo kun...
Wijntips
Welke wijn bij vis?
U hoort het vast wel eens voorbij komen: witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees. Helaas gaat deze regel niet altijd op. Er zijn namelijk heel wat uitzonderingen. Welke wijn je waarbij drinkt, heeft vaak ook te maken met bereidingswijze,...
Recepten
Zalm-preischotel uit de oven
Vispannetjes zijn heerlijk, maar vergen enige tijd. Wij hebben een alternatief dat net zo lekker is en ook nog eens zo klaar is. Wijntip | Welke wijn bij preischotel met zalm? Domaine du Cléray Chardonnay is de perfecte wijn bij dit gerecht. Een...
Recepten
Risotto met asperges en garnalen
Ik kan niet wachten tot ik weer volop kan genieten van asperges! Ik maak asperges vaak op de klassieke manier klaar: met botersaus en ei. Toch merk ik dat ik steeds meer experimenteer. Resultaat: asperges in risotto mét garnalen. Erg lekker!...
In the spotlights
In the spotlights: Muscat
Eén van de oudste druivenrassen is de Muscat. Dit is een witte druif, die vroeg rijpt en het erg goed doet in warmere klimaten. De Muscat wordt wereldwijd verbouwd. Een herkenbare druif met veel smaak en daarom ook blind te herkennen. Een...
Pagina
- Pagina Vorige
- Pagina 1
- ...
- Pagina 19
- Pagina 20
- Je leest momenteel pagina 21
- Pagina 22
- Pagina 23
- ...
- Pagina 36
- Pagina Volgende
21 / 36