- Recepten (107)
- In the spotlights (39)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Champignons, shiitake, truffels, portobello en eekhoorntjesbrood; zo kan ik nog wel even doorgaan. Paddenstoelen zijn erg populair in de Nederlandse keuken. Van een romige saus tot aan mayonaise, soep en een wok gerecht. Met paddenstoelen kun je alle kanten op. Wat betreft paddenstoelen en wijn... Het kan of heel goed gaan of heel slecht. Wij hebben de lekkerste combinaties voor u klaarstaan!
Chardonnay bij paddenstoelen
Ga je voor een romig gerecht met paddenstoelen, zoals bijvoorbeeld een champignonsoep of champignon roomsaus, kies dan voor een houtgerijpte Chardonnay. Door de houtrijping krijgt de wijn een volle, ronde smaak. Hierdoor vullen zowel de wijn als het gerecht elkaar mooi aan.
Tip: Sun Gate Chardonnay
Pinot Gris bij paddenstoelen
Kies je voor een lichter paddenstoelengerecht, ga dan voor een wijn van de Pinot Gris. Een Grauburgunder uit Duitsland om precies te zijn! Deze wijnen zijn vaak fruitig, maar je hebt ook wat meer mineralige varianten die wat aardse tonen bevatten. Deze aardse tonen gaan erg goed met champignons. Hierdoor komen de smaken van zowel de wijn als het gerecht mooi naar voren.
Tip: SGJ Bimmerle Grauer Burgunder
Pinot Noir bij paddenstoelen
Drink je liever een rode wijn? Dan is een Pinot Noir een goede keuze. De Pinot Noir wordt ook wel de klassieker onder de paddenstoelwijnen genoemd. De wijnen van de Pinot Noir zijn vaak erg fruitig, maar bevatten ook een mooie aardse smaak. Deze elementen maken de wijn uiterst geschikt voor paddenstoelen!
Wijntips bij dit bericht:
-
Wijn gemaakt om direct te plezieren. Karaktervolle wijn. Erg verrassend! ..Lees meer
Vanaf € 8,75 -
SGJ Bimmerle Grauer Burgunder Trocken
Duitse witte wijn met een harmonieus karakter. Hij heeft tonen van peer, grapefruit, mandarijn en citrus. ..Lees meer
Vanaf € 9,90 -
Deze prachtige Chardonnay heeft een jaar in Franse en Amerikaanse eiken vaten gerijpt! ..Lees meer
Vanaf € 6,45