Wijntips

Nieuwe wijnen juni 2024

Vernieuwing vinden wij belangrijk. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe wijnen om ons assortiment mee uit te breiden. Wij zien het als een uitdaging om de beste pareltjes eruit te vissen. Ook dit keer is dat weer gelukt! Zo hebben we ons assortiment uitgebreid met een aantal spectaculaire wijnen.

Een greep van onze nieuwe aanwinsten vind je in dit bericht.

Wijnen van Belondrade

Meer dan 25 jaar geleden zijn Didier Belondrade en Brigitte Lurton begonnen met het maken van Rueda wijnen. Dit doen zijn in het hart van Rueda. Hier vind je een gigantisch gangenstelsel aan wijnkelders. Dit laat zien dat er ver terug in de tijd al wijnen werden gemaakt in Rueda. De wijnen van Belondrade zijn vaak moderne wijnen met de typische karaktereigenschappen van Rueda.

We beginnen met de Belondrade y Lurton. Dit is het paradepaardje van wijnhuis Belondrade. Het is zelfs één van de bekendste en allerbeste Rueda wijnen van Spanje. Deze exclusieve topwijn is ook nog eens beoordeeld met 4,4 van de 5 sterren op Vivino. Dat is een uitzonderlijk hoge score!

Belondrade Quinta Apolonia is erg smaakvol en valt bij velen in de smaak. Hij krijgt niet voor niets een 8- van De Grote Hamersma en 91 punten van Robert Parker. Terechte prijswinnaar!

Van de Belondrade wijnen is er maar een beperkte oplage beschikbaar. Je mag dus van geluk spreken als je een fles van deze wijnen weet te bemachtigen!

Wijnen van Nittnaus

De wijnen van Nittnaus zijn afkomstig van wijnmakerij Gebrüder Nittnaus. Familie Nittnaus is al 300 jaar eigenaar van wijngaarden. De twee broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019. De Gebrüder Nittnaus staan voor consistentie, gegarandeerde kwaliteit, maar ook voor een continue nieuwe kijk op het geheel.

De wijnen van Nittnaus dragen het "Sustainable Austria" certificaat. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor wijnen die op een duurzame wijze zijn geproduceerd. Vanaf het oogsten van de druiven tot en met het bottelen wordt het hele productieproces onderzocht en geëvalueerd in relatie tot de bijdrage ervan aan duurzaamheid. De druiven bij Nittnaus worden dan ook met de hoogste zorg verbouwd, zeer duurzaam en volgens ecologische principes. Bovendien zijn de wijnen van Nittnaus ook nog eens Vegan, wat betekend dat er tijdens het "klaren" van de wijn geen gebruik gemaakt wordt van dierlijke producten.

Wij hebben de volgende Nittnaus wijnen in ons assortiment:

- Nittnaus Zweigelt Selection
- Nittnaus Riesling Selection
- Nittnaus Grüner Veltliner Selection
- Nittnaus Eiswein Exquisit

Vignoble Ferret Côtes de Gascogne IGP Rosé de Pressée

Vignoble Ferret Côtes de Gascogne IGP Rosé de Pressée nodigt je uit voor een reis door de weelderige wijngaarden van de beroemde wijnstreek Côtes de Gascogne. Met een harmonieuze blend van Cabernet Sauvignon en Merlot belooft deze wijn een heerlijke en verfrissende ervaring te worden. Dit wordt jouw nieuwe nummer 1 rosé wijn!

Idi di Marzo Sette Vizi Trebbiano

Idi di Marzo Sette Vizi Trebbiano is een Italiaanse witte wijn die de oude Italiaanse wijntraditie perfect weerspiegelt. Bij de Idi di Marzo wijnen ligt de nadruk op hoge kwaliteit en respect voor de natuur. De wijnen zijn biologisch en daarnaast wordt er bij de productie van deze wijn geen gebruik gemaakt van dierlijke producten. De wijnen van Idi di Marzo zijn dan ook Vegan gekwalificeerd.

Deze witte wijn is lekker fris met tonen van citrus en exotisch fruit!

XR Private Cellar

De XR wijnen zijn razend populair. Vooral de XR Chardonnay is een hardloper. Sinds kort mogen we je ook kennis laten maken met XR Private Cellar Chardonnay Elegantly Oaked. Deze volle witte wijn smaakt naar iets van hout, vanille, kokos, rijp fruit en ananas. Heerlijk romig, vol en warm in de mond met opbeurende tonen van citrusvruchten.

Ook de XR Private Cellar Elegantly Oaked Merlot is nieuw. Een wijn van hoge kwaliteit. Lekker fruitig en smaakvol. De zijdezachte smaak maakt deze wijn tot een favoriet onder liefhebbers van een zachte rode wijnen.

Fruits de Mer Classique

Wij hadden geen betere naam voor deze wijn uit de Gascogne kunnen bedenken. Fruits de Mer Classique in combinatie met zeevruchten en schaal- en schelpdieren is namelijk een match made in heaven! Als liefhebber van deze lekkernijen kan je deze wijn echt niet negeren. De ziltige smaak van zeevruchten combineert perfect met het frisse en mineralige karakter van deze Franse witte wijn. Overigens zullen liefhebbers van droge, frisse witte wijnen ook heel blij worden van deze wijn.

Gran Paso a Paso Doble Chardonnay

Bodegas Volver flikt het toch steeds weer. Dit wijnhuis wordt niet voor niets 'wijnjuweel' van de regio genoemd. De Paso a Paso wijnen zijn namelijk stuk voor stuk pareltjes. Zo ook deze Gran Paso a Paso Doble Chardonnay. Dit is een sensationele Chardonnay waar je geen genoeg van krijgt. Dat vindt de bekende en gerespecteerde wijnrecensent Harold Hamersma ook. Hij beoordeelt deze wijn met een 8,5!

Gran Paso a Paso Doble Chardonnay is intens krachtig, maar zijdezacht. De afdronk is lang en zit vol rijp geel fruit.

Fonte Real Reserva Alicante Bouschet

Deze wijn is echt een uitblinker. Die mening deelt gerespecteerde wijnrecensent Harold Hamersma. Hij beoordeelt deze wijn met een 8,5! Ook het grote publiek weet deze wijn zeer te waarderen. Hij is namelijk beoordeeld met 4,4 van de 5 sterren op Vivino!

Fonte Real Reserva Alicante Bouschet is krachtig. Je proeft lekker sappig rijp fruit, zoals zwarte bessen en pruimen. Ook een kruidigheid voel je duidelijk op je tong aanwezig.

Chateau Haut-Mouleyre Cadillac AOP

Chateau Haut-Mouleyre Cadillac AOP is een wijn van hoge kwaliteit. Het is een Franse dessertwijn die door de negen maanden lange houtrijping in (voor de helft nieuwe en de helft een jaar oude) Franse eikenhouten vaten overweldigend is.

Lekker zacht, zoet en weelderig in de mond. Je proeft iets van amandelen, gedroogde abrikozen en gekonfijte sinaasappel.

Dominio Imperfetto White Scandal Organic

Wat bij een schandaal begon, is uitgegroeid tot een verbazingwekkend succes! Toen deze wijn net geproduceerd was en werd geproefd door verschillende wijnfanaten, werd deze wijn bestempeld als een schandaal. Wel een overheerlijk schandaal, maar dat even terzijde. De wijngemeenschap was in rep en roer. Het was namelijk niet gebruikelijk om de inheemse Pecorino druif te combineren met internationale druiven zoals Sauvignon Blanc en Chardonnay. Maar toen deze blend een groot succes bleek te zijn, konden ze niet meer om deze rebelse Dominio Imperfetto White Scandal Organic heen. Deze fantastische wijn is namelijk gewoon te lekker om te negeren!

Lekker fris met duidelijk herkenbare tonen van iets van mineralen en citrus. Schandalig lekker.

Bulgarini Lugana DOC

Bulgarini Lugana DOC is een Italiaanse witte wijn, gemaakt van de inheemse druif Turbiana. Deze wijn is een kroonjuweel uit de kelders van Cantina Bulgarini. De beste witte wijn van dit wijnhuis, mogen we wel zeggen. Hij is lekker fris en sappig met fruitige tonen en iets van amandelen.

Wijnen van Fat Baron

De wijnen van Fat Baron zijn afkomstig uit wijnstreek Península de Setúbal. Dit wijngebied ligt aan de kust, onder Lissabon. Hier heerst een landklimaat met invloeden van de oceaan. Dit wijngebied kent een rijke wijngeschiedenis. Er wordt namelijk al meer dan 2000 jaar wijn gemaakt.

De druiven genieten optimaal van het klimaat, met als cadeautje de aanwezigheid van rivieren de Taag en Sado. Ook de arme kalkrijke zandbodems hebben een positieve invloed op de druiven. Ze leveren namelijk veel frisse witte wijnen en krachtige en fruitige rode wijnen.

Fat Baron verwijst naar een zachtaardig en vriendelijk persoon. Hij heeft een geweldig leven en is een kenner van van goede dingen. Hij weet dus echt wel waar hij het over heeft als we het over wijn hebben...

Wij hebben de volgende Fat Baron wijnen in ons assortiment:

- Fat Baron Shiraz
- Fat Baron Reserva White

We hebben regelmatig nieuwe wijnen. Benieuwd welke dat zijn? Bekijk dan ons assortiment nieuwe wijnen.

Wijntips bij dit bericht:
  1. Fruits de Mer Classique

    Fruits de Mer Classique

    Deze frisse wijn met aangename zuren in een geschenk uit de Gascogne. Heerlijk bij zeevruchten en perfect voor liefhebbers van frisse en droge witte wijnen. ..Lees meer

    Vanaf € 9,95
  2. Belondrade y Lurton Belondrade y Lurton

    Belondrade y Lurton

    Wat een sensatie! Deze Rueda Vredejo is the top of the bill van Spanje. Lekker romig en uitgebalanceerd met een perfecte frisheid! ..Lees meer

    Vanaf € 49,95
  3. Fonte Real Reserva Alicante Bouschet Fonte Real Reserva Alicante Bouschet

    Fonte Real Reserva Alicante Bouschet

    Een Portugese rode wijn van de unieke Alicante Bouschet. Een echte krachtige uitblinker met heel veel fruit en een klein kruidje. Kreeg een 8,5 van De Grote Hamersma en 4,4 sterren op Vivino! ..Lees meer

    Vanaf € 9,99
  4. Chateau Haut-Mouleyre Cadillac AOP

    Chateau Haut-Mouleyre Cadillac AOP 0,5L

    Franse overweldigende dessertwijn met een perfect evenwicht tussen zoet en fris een een legendarische afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 12,75
  5. Nittnaus Eiswein Exquisit Nittnaus Eiswein Exquisit Nittnaus Eiswein Exquisit

    Nittnaus Eiswein Exquisit (0,375l)

    Een eiswein van de bovenste plank. Een unieke zoete witte wijn. Zoet, maar lekker fris. Niet voor niets winnaar van een gouden medaille! ..Lees meer

    Vanaf € 22,50
  6. Nittnaus Zweigelt Selection Nittnaus Zweigelt Selection Nittnaus Zweigelt Selection

    Nittnaus Zweigelt Selection

    Oostenrijkse rode wijn met een gouden medaille. Lekker fruitig met een klein kruidje en zachte tannines. Een wijn die je direct verleid om nog een slok te nemen. ..Lees meer

    Vanaf € 9,45
  7. Nittnaus Riesling Selection Nittnaus Riesling Selection Nittnaus Riesling Selection

    Nittnaus Riesling Selection

    Oostenrijkse witte wijn: medaillewinnaar en aspergewijn bij uitstek. Lekker fruitig met een restzoetje. Smaakvolle wijn met veel fans. ..Lees meer

    Vanaf € 9,45
  8. Nittnaus Gruner Veltliner Selection Nittnaus Gruner Veltliner Selection Nittnaus Gruner Veltliner Selection

    Nittnaus Grüner Veltliner Selection

    Het allerbeste van Oostenrijk! Heerlijk fruitig en een klein beetje kruidig. Een witte droge wijn die naar meer smaakt. ..Lees meer

    Vanaf € 9,45
  9. Bulgarini Lugana DOC

    Bulgarini Lugana DOC

    Italiaanse witte wijn gemaakt van de inheemse Turbiana. Lekker fris, sappig en fruitig. Een kroonjuweel van Cantina Bulgarini. ..Lees meer

    Vanaf € 14,99
  10. Vignoble Ferret Côtes de Gascogne IGP Rosé de Pressée

    Vignoble Ferret Côtes de Gascogne IGP Rosé de Pressée

    Heerlijke rosé met een glinsterende lichtroze kleur. Fris in de mond met fruitige geuren van aardbeien, kersen en frisse citrus. ..Lees meer

    Vanaf € 6,75
  11. Gran Paso a Paso Doble Chardonnay Gran Paso a Paso Doble Chardonnay Gran Paso a Paso Doble Chardonnay

    Gran Paso a Paso Doble Chardonnay

    Een houtgerijpte Chardonnay zoals we hem willen! Beoordeeld met een 8,5 door wijnrecensent Harold Hamersma. Intens krachtig, maar zijdezacht. ..Lees meer

    Vanaf € 9,99
  12. Dominio Imperfetto White Scandal Organic Dominio Imperfetto White Scandal Organic

    Dominio Imperfetto White Scandal Organic

    Biologische Italiaanse witte wijn. Lekker fris en fruitig. Wat begon als een schandaal is uitgegroeid tot een succesnummer. ..Lees meer

    Vanaf € 14,99
  13. Idi di Marzo Sette Vizi Trebbiano Idi di Marzo Sette Vizi Trebbiano

    Idi di Marzo Sette Vizi Trebbiano

    Het water begint je in de mond te lopen met deze Italiaanse witte wijn van Idi di Marzo. Lekker fris en fruitig. Gewoon onweerstaanbaar! ..Lees meer

    Vanaf € 8,50
  14. Fat Baron White Reserva

    Fat Baron White Reserva

    Witte wijn die je echt laat zien wat een Portugese wijn is. Fruitig, zacht en romig door de houtrijping! ..Lees meer

    Vanaf € 7,99
  15. Fat Baron Shiraz

    Fat Baron Shiraz Tinto

    Portugees pareltje, gemaakt van 100% Shiraz. Lekker fruitig, een beetje kruidig en met invloeden van hout. Ultieme barbecuewijn én wildwijn. ..Lees meer

    Vanaf € 9,45
  16. XR Private Cellar Elegantly Oaked Merlot Xavier Roger

    XR Private Cellar Merlot Elegantly Oaked

    Smaakvolle, volle en zachte Merlot van wereldberoemde wijnmaker Xavier Roger. Deze wijn wordt gegarandeerd een van je favorieten. ..Lees meer

    Vanaf € 9,90
  17. XR Private Cellar Elegantly Oaked Chardonnay

    XR Private Cellar Chardonnay Elegantly Oaked

    Karakteristieke Chardonnay van wereldberoemde wijnmaker Xavier Roger. Een wijn met een eigen stijl. Lekker vol en romig, met opbeurende tonen van citrusvruchten! ..Lees meer

    Vanaf € 9,90
  18. Belondrade Quinta Apolonia Belondrade Quinta Apolonia

    Belondrade Quinta Apolonia

    Terechte prijswinnaar! Deze Spaanse witte wijn is lekker fris en fruitig met een klein kruidje. Wat een dijk van een wijn... ..Lees meer

    Vanaf € 19,95