- Recepten (107)
- In the spotlights (41)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Stamppot in de zomer? Ja, zeker! Geen zwaar gerecht, maar een heerlijk licht gerecht, perfect voor deze zomerse temperaturen.
Wijntip | Welke wijn bij (zomer) stamppot?
De zoutige smaak van de spekjes overheerst in dit gerecht. Hierbij past een wijn die hiertegen kan opboksen. Denk aan de deGras Estate Chardonnay. De romige tonen in de wijn gaan mooi samen met de vettigheid van de spekjes.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 1 kilogram kruimige aardappelen
- 150 gram rucola sla
- 250 gram spekblokjes
- 50 gram pijnboompitten
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Was de aardappelen, schil en kook ze gaar. Hou ongeveer 100 milliliter kookvocht apart.
2) Bak de spekjes in een koekenpan.
3) Bak de pijnboompitten in een koekenpan, zonder olie, tot ze goudbruin zijn. Strooi er zout overheen en laat afkoelen.
4) Stamp de aardappelen samen met 100 milliliter kookvocht en een eetlepel olijfolie fijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep hier de spekjes, pijnboompitten en rucola doorheen.
Smakelijk!