- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Chocolademousse is heerlijk! Vooral na het eten is dit 'de kers op de taart'. Soms haal ik wel eens kant en klare chocolademousse, maar die kunnen echt op tegen deze zijdezachte zelfgemaakte versie!
Wijntip | Welke wijn bij chocolademousse?
Deze zijdezachte zoete chocolademousse is heerlijk bij een port! Wat dacht u van de Ramos Pinto Collector Ruby Reserva?
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 150 gram pure (78%) chocolade
- 200 milliliter verse slagroom
- 50 gram basterdsuiker
- 2 eieren
Bereidingswijze
Minder dan een half uur bereiden | ongeveer twee uur wachttijd
1) Laat de chocolade in een kom boven een pan met water au bain-marie smelten. Roer af en toe om.
2) Splits de eieren. Klop het eiwit samen met ongeveer de helft van de suiker gedurende vijf minuten met een mixer.
3) Doe de slagroom in een kom en klop in ongeveer drie minuten stijf.
4) Klop de eidooiers los en roer hier de overgebleven suiker doorheen. Roer hier vervolgens de gesmolten chocolade door. Spatel het geheel door de slagroom en spatel vervolgens het eiwit door het chocolademengsel heen.
5) Schep de chocolademousse in kleine glaasjes en dek dit af met folie. Laat ongeveer twee uur opstijven in de koeling.
Enjoy!
Wijntips bij dit bericht:
-
Ramos Pinto Collector Ruby Reserva
Een ruby reserva port met het karakter van een vijf jaar oude port! Verpakt in een mooie giftbox die door een kunstenaar ontworpen is! ..Lees meer
Vanaf € 18,50