- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Vispannetjes zijn heerlijk, maar vergen enige tijd. Wij hebben een alternatief dat net zo lekker is en ook nog eens zo klaar is.
Wijntip | Welke wijn bij preischotel met zalm?
Domaine du Cléray Chardonnay is de perfecte wijn bij dit gerecht. Een mooie houtgerijpte witte wijn met een heerlijk zacht botertje. Dit matcht perfect met de romige tonen van dit gerecht.
Wat heb je nodig voor vier personen?
250 gram zalmfilet
- 1 prei
- 1 doosje champignons
- 200 milliliter bouillon
- Geraspte kaas
- Pijnboompitten
- 25 gram boter
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur voorbereiding | 20 minuten oventijd
1) Verwarm de oven voor op 180 graden
2) Snijd de prei fijn en de champignons in plakjes. De zalm snijd je in blokjes.
3) Doe wat olie in een koekenpan en bak hier de champignons in. Bak ze ongeveer 3 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Bak met de champignons ook de prei mee. Voeg aan de zelfde pan wat boter toe (hiervoor moet wel wat plaats gemaakt worden) en doe daar de bloem bij. Meng alles door elkaar en bak het nog een paar minuten.
4) Voeg de bouillon toe aan het geheel en roer met een garde, totdat er geen klontjes meer te vinden zijn. Tot slot voeg je aan het geheel de zalm toe.
5) Vet een ovenschaal in en doe hier het geheel uit de pan in. Het kunnen ook vier kleine 'pannetjes' zijn. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en pijnboompitjes (hoeveel u zelf wilt). Plaats de schaal gedurende 15 a 20 minuten in de oven.
Smakelijk!