- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Wijn is heerlijk om te drinken, maar zeker ook om op te eten. Eten? Ja, zeker! In de vorm van snoepjes.
Hoe maak je snoep van wijn?
Wat heb je nodig?
- 250 milliliter wijn naar keuze
Wil je echt zoete snoepjes, kies dat bijvoorbeeld voor een dessertwijn, zoals de Torres Moscatel Oro Floralis. Voor een wat zuurdere variant, kies je voor bijvoorbeeld Signature Montplo Rosé Cinsault. Je kan verder ook rode wijn of champagne (mousserende wijn) gebruiken. - 200 milligram suiker
- Drie eetlepels gelatine
- Gietvormen
Bereidingswijze
Voorbereiding minder dan een half uur | wachttijd 90 minuten
1) Doe de wijn in een steelpan en voeg hier de suiker en gelatine aan toe. Laat het langzaam warm worden. Niet door laten koken, anders verdampt de alcohol. Roer alles tot het opgelost is en één geheel is.
2) Doe het geheel in de gietvormen.
3) Vries de vormen in. Na ongeveer 90 minuten zijn de snoepjes klaar.
Wijntips bij dit bericht:
-
Verrassende half zoete dessertwijn in een prachtige fles. Heerlijk zacht van smaak en bij de eerste slok herken je meteen rozijnen. ..Lees meer
Vanaf € 12,95 -
Signature Montplo Rosé Cinsault
Heerlijk dorstlessend en frisdroog, met die lekkere lichtfruitige ondertoon. ..Lees meer
Vanaf € 5,49