- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Ik dacht altijd dat een visstoof erg veel werk was. Echter is dit niet zo. Erg handig, omdat je alles in één pan kunt maken en daarnaast is dit ook nog eens 100% genieten. Vooral met een lekker wijntje.
Wijntip | Welke wijn bij een visstoofpotje?
Dit gerecht is zoutig van de bouillon en zuur en fris van de tomaten. De knoflook maakt het recept weer wat veller. Een goede begeleider is de Con un Par Albariño. Deze wijn is zuur en fris en erg lekker bij vis, schaaldieren. Daarnaast sluiten de frisheid en het zuurtje goed aan bij de tomaat. Tip is om deze wijn ook te gebruiken om het gerecht af te blussen.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 gram zalmfilet
- 500 gram kabeljauw
- 500 gram mosselen
- 15 stuks gamba's
- 150 milliliter visbouillon
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- Handje vol peterselie
- 600 gram tomatenblokjes
- Peper en zout
- Scheutje witte wijn
- Olijfolie
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en uien aan. Blus af met een scheutje witte wijn.
2) Voeg de tomatenblokjes toe aan het geheel. Zo ook de bouillon. Laat nu op zacht vuur pruttelen.
3) Was ondertussen de mosselen. Gooi kapotte en openstaande schelpen weg. Maak de garnalen schoon en verwijder het darmkanaal. Snijd de kabeljauw en zalm in blokken.
4) Doe de kabeljauw en zalm in de ban en laat ongeveer vijf minuten stoven. Voeg daarna de garnalen en mosselen toe. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
5) De stoof is klaar als alles mooi gaar is. Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Con un Par Albariño Vicente Gandia
Werkelijk een heerlijke Spaanse witte wijn die ook begeerd wordt door het Spaanse koningshuis! ..Lees meer
Vanaf € 17,45