- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Volgens mij kunnen we definitief gedag zeggen tegen de zomer. Dat betekent dat we wat zaken moeten veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het eten. De frisse, lichte gerechten maken plaats voor wat zwaardere gerechten. Hier heb ik één van mijn herfstfavorieten: visstoof met kabeljauw.
Wijntip | Welke wijn bij een visstoof met kabeljauw?
De Hoya de Cadenas Chardonnay Sauvignon Blanc is heerlijk bij dit gerecht. Deze matcht namelijk perfect met de kabeljauw en kruiden.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- Halve kilo kabeljauwfilet
- 100 milliliter droge witte wijn
- 400 gram Provencaalse wokgroenten
- Provencaalse kruiden
- Olijfolie
- 4 tenen knoflook
- Blikje tomato frito (ongeveer 400 gram)
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Pers de knoflook. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook in. Voeg hier de groenten aan toe en bak het op hoog vuur.
2) Voeg de witte wijn, de tomato frito en de kruiden toe aan het geheel en breng het aan de kook.
3) Snijd de kabeljauw in partjes en voeg dit toe aan de saus. Doe een deksel op de man en laat de vis ongeveer zeven minuten stoven. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Smakelijk!