- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Met een koud weekend in het vooruitzicht, zit ik liever thuis. Een perfect moment om te gaan bakken. Wat dacht u van een cake? Een speculaascake welteverstaan.
Wijntip | Welke wijn bij speculaascake?
De smaak van speculaas is de smaak die in de cake overheerst. Omdat de cake zoet is, moet hier ook een zoete wijn tegenop kunnen en dat kan de Louis Eschenauer Sauternes
Wat heb je nodig voor één cake (10 personen)?
- 200 gram roomboter
- 4 theelepels speculaaskruiden
- 4 eieren
- 200 gram bruine suiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 mespunt zout
Bereidingswijze
Voorbereiding 20 minuten | 45 minuten oventijd
1) Verwarm de oven op 180 graden voor.
2) Doe de boter, het suiker en zout in een kom en klop met een mixer tot er een luchtig geheel ontstaat. Klop hier vervolgens de eieren door. Doe dit één voor één en voeg er een nieuw ei aan toe als het vorige ei volledig is opgenomen.
3) Zeef het bakmeel en de speculaaskruiden boven het geheel dat net is opgeklopt en meng alles door elkaar.
4) Vet een cakevorm in en giet hier het beslag in. Bak de cake ongeveer drie kwartier gaar.
Enjoy!
Wijntips bij dit bericht:
-
Louis Eschenauer Sauternes is een heerlijk zoete dessertwijn met tonen van gekristalliseerde mandarijn, abrikozenjam en citrus! ..Lees meer
Vanaf € 13,45