- Recepten (107)
- In the spotlights (41)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Het is alweer mei! Alhoewel het er buiten niet bepaald zonnig uitziet, ben ik wel helemaal klaar met de winter. Ook qua eten neig ik nu sneller naar de pasta's en salades. Een ultiem lentegerecht voor mij is dit pappardelle pastagerecht met kabeljauw!
Wijntip | Welke wijn bij pappardelle met kabeljauw?
Het gerecht is door de toegevoegde room erg romig. Doordat deze smaak de hoofdrol speelt, is het belangrijk dat je hierop inspeelt met je wijn. Kies ook voor een romige wijn. Onze voorkeur gaat uit naar een volle wijn. Een goede keuze is een Chardonnay met houtopvoeding, zoals de Manoir Grignon Chardonnay.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 gram pappardelle
- 1 kilogram kabeljauwfilet
- 3 eetlepels kruidenboterkruiden
- 50 gram roomboter
- 250 kookzuivel
- 400 gram spinazie
- 6 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1 citroen
- Peper en zout
1) Boen de citroen en rasp de schil. Pers deze uit.
2) Kruid de kabeljauw met de kruidenboterkruiden. Bak ongeveer zes minuten op middelhoog vuur.
3) Probeer de vis, nadat hij is gebakken, warm te houden met aluminiumfolie.
4) Laat de spinazie in de overgebleven vet van de kabeljauw inslinken. Voeg hier kookzuivel, citroenrasp en 2 eetlepels citroensap en toe. Breng op smaak met peper en zout.
5) Kook de pasta. Giet af en meng door de saus.
6) Serveer met de kabeljauw en garneer met de pijnboompitten.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Een weelderige witte wijn met tonen van vers exotisch fruit, perzik, meloen, boter, noten en een lichte toets van eikenhout. ..Lees meer
Vanaf € 8,75