Recepten

Noodles met biefstukreepjes en paksoi

noodles-met-biefstukreepjes-en-paksoi

Deze week staat er een simpel, maar erg lekker gerecht voor je klaar. Een Oosters wokgerecht die je echt eens gegeten moet hebben! Je leest het hieronder met een perfecte tip voor welke wijn bij noodles met biefstuk.

Wijntip | Welke wijn bij noodles met biefstuk?

Dit gerecht bevat veel smaken. Denk aan de zoute smaken van de soyasaus, frisse smaken van de paksoi en verder de gember en knoflook. Hierbij past een wijn die ook veel smaken heeft en die tegen deze smaken op kan. Wij raden daarom de Gewürztraminer aan. Deze wijn bevat namelijk ook wat kruidige tonen, waardoor hij goed samengaat met het gerecht. Onze tip: Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 500 gram biefstukreepjes
  • 1 paksoi
  • 4 lente-uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 250 gram egg noodles
  • Handjevol cherrytomaten
  • Sojasaus
  • Wokolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Minder dan een half uur

1) Kook de noodles, zoals aangegeven op de verpakking.

2) Snijd de paksoi in reepjes, snijd de bosui fijn en pers de knoflook.

3) Verhit wat wokolie in een wokpan. Laat de olie goed heet worden en laat hier vervolgens gedurende één minuut de biefstukreepjes in bakken.

4) Voeg vervolgens de bosui en paksoi aan het vlees toe. Doe de knoflook en gemberpoeder er bovenop en laat alles drie minuten bakken. Schep na die drie minuten alles gedurende twee minuten om.

5) Voeg de noodles toe aan het geheel en breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz

    Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz

    Een ronde en gestructureerde wijn uit de Elzas met een heerlijke afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 12,45