- Recepten (106)
- In the spotlights (35)
- Algemeen (77)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (7)
Het mosselseizoen is in volle gang. Dat betekent dat de mosselen nu het lekkerst zijn! Je kan mosselen op veel verschillende manieren bereiden. Zo ook in een heerlijke wijnsaus. Erg lekker en simpel te bereiden.
WIJNTIP | WELKE WIJN BIJ MOSSELEN IN WIJNSAUS?
Dit gerecht is lekker romig. Dit vraagt om een wijn met een vol mondgevoel, maar nog steeds voldoende zuurgraad. De Xavier Roger Viognier past hier perfect bij. Zo komen de smaken van zowel het gerecht als de wijn mooi naar voren.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 kilogram mosselen
- 300 milliliter witte wijn. Dit kan de wijn zijn die je bij dit gerecht drinkt.
- 200 milliliter kookroom
- 100 milliliter extra vierge olijfolie
- 3 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- Handje vol verse peterselie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
30 minuten
1) Hak de peterselie fijn, snipper de ui en pers de knoflook.
2) Maak de mosselen schoon door ze te wassen met koud water. Mochten er mosselen openstaan, geef ze dan met de bolle kant een flinke tik tegen het aanrecht. Sluit de schelp, is de mossel nog goed. Gebeurt er niets, gooi ze dan weg.
3) Verhit de olijfolie en bak daarin de uien en knoflook. Als de uien glazig zijn, voeg daar dan de witte wijn aan toe. Voeg ook de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg vrij direct ook de mosselen toe aan de wijnsaus.
4) Dek de pan met een deksel af. Stoof de mosselen zo in enkele minuten gaar. De mosselen zijn gaar als de schelpen openstaan.
5) Serveer de mosselen direct en garneer met de peterselie.
Enjoy.
Wijntips bij dit bericht: