- Recepten (107)
- In the spotlights (41)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Pizza; wie houdt er nou niet van? Dit keer hebben we een rijk belegde, enigszins 'verantwoorde' pizza met spinazie en kip voor je in de aanbieding plus een tip voor welke wijn bij pizza!
Wijntip | Welke wijn bij pizza?
Bij de pizza spelen vooral de spinazie, champignons en pesto een hoofdrol. Hierbij past een frisse witte wijn, zoals de Nebla Verdejo Rueda Vicente Gandia. Een perfecte combinatie met de ziltige en aardse tinten!
Benodigdheden
- 600 gram pizzadeeg
- 1 pot tomatensaus / pizzasaus
- 600 gram spinazie
- 250 gram champignons
- 250 gram gerookte kipreepjes (naturel)
- 100 gram mozzarella
- Pesto
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
Voorbereiding ongeveer 10 minuten | ongeveer 20 minuten in de oven.
1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Snijd de uien in ringen en de champignons in plakjes. Doe wat olijfolie in een pan en bak hier de uien en champignons in. Voeg hier de spinazie aan toe en laat dit slinken. Breng op smaak met zout en peper. Nadat alles gebakken is, doe het geheel in een vergiet, zodat het vocht eruit kan.
3) Vet een bakplaat in met olie. Leg het pizzadeeg hierop. Leg deze uit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4) Smeer de pizzasaus over het pizzadeeg. Beleg daarna de pizza met het geheel van de champignons, spinazie en ui. Tot slot verdeel je de kipreepjes over de kip heen, bestrooi je de pizza met de stukjes mozzarella en besprenkel je de pizza met pesto.
5) Doe de pizza ongeveer 20 minuten in de oven. Wacht tot de pizza goudbruin is.
Enjoy!
Wijntips bij dit bericht:
-
Zeer aromatische aantrekkelijke strakdroge wijn met iets van venkel, vers gemaaid gras en tropisch fruit. ..Lees meer
Vanaf € 7,90