Recepten

Kabeljauwpuree gevuld in paprika

kabeljauwpuree-gevuld-in-paprika

Met warme temperaturen eet ik het liefst lichte gerechten en daar ben ik zeker niet de enige in. Dit gerecht past perfect bij dit zomerse weer. Lekker om als hoofdgerecht te eten, maar ook prima als bijgerecht.

Wijntip | Welke wijn bij kabeljauwpuree in paprika?

Dit gerecht is door de vis en crème fraîche vrij romig. De paprika brengt er een klein zoetje in. Om qua smaak een mooie balans te creëren, raden wij de mooie La Linda Viognier aan.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 rode paprika's
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 65 gram crème fraîche (met kruiden)
  • 1 eierdooier
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 milliliter olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Minder dan een half uur

1) Verwarm de oven voor op 180 graden.

2) Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken.

3) Kook de aardappelen in water en zout. Zo ook de paprika's. De aardappelen kook je in ongeveer 15 minuten gaat en de paprika in ongeveer vijf minuten.

4) Pel de knoflook en pureer. Doe de knoflook in een kom en voeg daar ongeveer 50 milliliter van de olie aan toe.

5) Leg de kabeljauw in een ovenschaal en bestrijk deze met het mengsel van olie en knoflook. Bak ongeveer tien minuten gaar in de oven.

6) Giet de aardappels af. Doe de aardappels samen met de kabeljauw, crème fraîche, citroensap, eierdooier en olie in een schaal en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

7) Vul de paprikahelften met de puree. Leg ze in de oven en bak ongeveer vijf minuten goudbruin.

Garneer eventueel met pijnboompitten.

Smakelijk.