- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Ik hou van kaas en ik vind het daarom extra leuk om hier mee te experimenteren. Zo zijn deze kaaskoekjes tot stand gekomen. De olijven zorgen voor net dat extra's.
Wijntip | Welke wijn bij kaaskoekjes?
In dit gerecht komt de kaas duidelijk naar voren. De smaak van deze kaas is mild. Hier combineert een Merlot erg mooi bij, zoals de Bécasse Cabernet Merlot.
Wat heb je nodig voor 8 personen?
- 10 plakjes roomboterbladerdeeg
- 200 gram geraspte jonge Goudse kaas
- 100 gram groene olijven (zonder pitten)
- 1 theelepel cayennepoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
Bereidingswijze
Minder dan een half uur bereiden | ongeveer een kwartier oventijd
1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Spreid het bladerdeeg uit.
3) Snijd de olijven fijn en meng dit met de kaas en cayennepeper. Verdeel het mengsel vervolgens over de deegplakken. Rol de deegplakken op.
4) Snijd de opgerolde deegrollen in plakken en leg ze naast elkaar op bakpapier op de bakplaat in de oven. Bestrooi de rollen met paprikapoeder.
5) Pak de koekjes in een klein kwartiertje bruin.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Bécasse Cabernet Merlot L'Original
Fluweelzacht en mondvullend met een rond bouquet van cassis, zwarte bessen en een lekkere dosis sappigheid ..Lees meer
Vanaf € 5,95