- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Ik ben dol op zelfgemaakte soepen. Vooral tomatensoep doet het goed. Hier kun je eindeloos mee variëren. Wat dacht u van de verrassende combinatie tomatensoep met kikkererwten.
Wijntip | Welke wijn bij tomatensoep?
Bij deze stevige soep hoort een stevige wijn. De Finca La Linda Old Vines Malbec is hier dan ook heerlijk bij! Deze wijn heeft een levendige, paarsrode kleur met geur van rood fruit, florale tonen en vanille. De smaak is intens, sappig en er is een goed evenwicht tussen de tannines en de zuren.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 kilogram rijpe tomaten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- Basilicum
- 3 paprika's
- 400 gram kikkererwten
- 300 milliliter warm water
- Bouillonblokje
- Olijfolie
- Suiker
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Ongeveer 40 minuten
1) Breng een pan water aan de kook. Verwijder de kroontjes van de tomaten en kerf de tomaten aan de onderkant in. Doe de tomaten in het kokende water en wacht een halve minuut. Haal de tomaten er vervolgens weer uit en dompel ze in koud water. Verwijder het vel van de tomaat.
2) Pers de knoflook en snipper de ui. Verwarm een pan en laat de uien fruiten. Voeg hier de geperste knoflook aan toe. Doe hier ook de tomaten bij. Breng het geheel aan de kook en laat het een klein kwartiertje pruttelen. Doe hier wat basilicum bij en maal alles tot een egale massa met een staafmixer. Breng op smaak met suiker, peper en zout.
3) Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes. Verwarm een (soep)pan en bak de paprika. Voeg hier de kikkererwten en het geheel van de tomaten aan toe. Doe hier vervolgens 300 milliliter water en een bouillonblokje bij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep ongeveer een kwartier.
Smakelijk!