- Recepten (107)
- In the spotlights (39)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Gehakt is erg veelzijdig en je kunt er alle kanten mee op. Van gehaktballen tot aan -brood. Laat ik nou voor dat laatste een heerlijk gerecht kennen! Plus heb ik een heerlijke wijntip als het gaat om gehakt.
Wijntip | Welke wijn bij gehakt?
Dit gerecht is heerlijk met een glas Manoir Grignon Pinot Noir. Dit is namelijk een vollere wijn met een lichte hint hout. Als je deze wijn koelt, bevat hij ook nog een mooi frisje. De volheid past mooi bij de textuur van het gehakt, de fetakaas en gedroogde tomaten.
Wat heb je nodig voor één gehaktbrood?
- 650 gram gehakt naar keuze
- 250 gram spinazie
- 150 gram fetakaas
- 150 gram zongedroogde tomaten
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 eieren
- 1 eetlepel oregano
- 2 handjes paneermeel
- Peper en zout
Bereidingswijze
Bereiding minder dan een half uur | 1 uur oventijd
1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Pers de knoflook en snipper de ui.
3) Verwarm een koekenpan met olijfolie en laat hier ongeveer 1 teentje knoflook in fruiten. Voeg hier de spinazie aan toe en bak deze tot het geslonken is. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
4) Doe het gehakt in een ruime schaal en voeg hier de spinazie, gesnipperde ui, overige knoflook, zongedroogde tomaten en oregano aan toe. Verkruimel de feta en voeg ook dit toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng het geheel door elkaar tot een plakkerig mengsel.
5) Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het geheel in de bakvorm en dek af met bakpapier.
6) Doe het gehaktbrood in de oven en bak in een uur gaar. Haal het bakpapier de laatste tien minuten van het brood af. Op die manier wordt de bovenkant goudbruin.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Wijn gemaakt om direct te plezieren. Karaktervolle wijn. Erg verrassend! ..Lees meer
Vanaf € 8,75