Recepten

Gegrilde wild zwijn biefstukpuntjes

gegrilde-wild-zwijn-biefstukpuntjes

Gewoon, omdat het kan: een heerlijk wildgerecht. Extra lekker met deze koudere dagen. Een smakelijk glas wijn erbij en uw diner is compleet!

Wijntip | Welke wijn bij gegrilde wild zwijn biefstukpuntjes?

Bij dit gerecht past een krachtige wijn! Denk aan de El Castilla Syrah. Deze wijn bevat een mooi kruidje dat mooi aansluit bij de kruidigheid van het gerecht. De wijn is vol van smaak en heeft tonen van rode vruchten. Deze fruitige en volle smaak gaat goed samen met de smaken van het gerecht, waardoor de wijn mooi naar voren komt.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 600 gram wild zwijn biefstuk
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • 4 theelepels salie
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel suiker
  • Halve theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

1) Pers de knoflook en snijd de biefstuk in reepjes.

2) Meng de knoflook, citroensap, salie, paprikapoeder, suiker, zwarte peper en zout met de biefstuk. Laat dit een aantal uren marineren.

3) Als alles goed ingetrokken is, verwarm je een grillpan met wat olijfolie. Laat het heet worden en gril de biefstukreepjes ongeveer drie a vier minuten.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht:
  1. El Castilla Syrah

    El Castilla Syrah

    Stoere en krachtige Spaanse rode wijn. De ideale wildwijn! ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 8,15