- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Biefstuk is altijd een goed idee. Het is trouwens ook een perfect gerecht om een heerlijke rode wijn bij te nuttigen.
Wijntip | Welke wijn bij biefstuk?
Bij een biefstuk past een rode wijn met een medium body perfect. Een zware wijn met veel tannine wordt te zwaar. De perfecte wijn bij biefstuk vind ik toch wel de Manoir Grignon Cabernet Syrah! Met deze wijn kun je ook heerlijk de rode wijnsaus bereiden.
Benodigheden
- 4 biefstukken
- 200 milliliter rode wijn: Chateau Pigotte Terre Feu Médoc AOP
- 60 milliliter balsamicoazaijn
- 1 sjalot
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel bloem
- 2 takjes verse rozemarijn
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur bereidingstijd
1) Maak eerst de saus. Snijd hiervoor de sjalot in kleine blokjes. Bak samen met de boter en bloem in een pan. Doe dit ongeveer drie minuten. Roer hier langzaam de rode wijn en balsamicoazijn door. Voeg een takje rozemarijn toe. Laat op een laag pitje staan, totdat de saus voor de helft is gereduceerd. Voeg peper en zout toe naar smaak.
2) Bestrijk de biefstukken met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Verhit een grillpan en gril de biefstukken op middelhoog vuur. Doe dit ongeveer vijf minuten voor een rosé biefstuk. Hoe langer, hoe meer doorbakken. Ben je tevreden over de biefstukken, leg ze dan op een bord onder aluminiumfolie.
3) Schep de rode wijnsaus over de biefstukken. Lekker om te eten met aardappelen, gewoon zo of met frietjes.
Wijntips bij dit bericht:
-
Een verbazingwekkend zwoele en zalvend ronde wijn uit Zuid Frankrijk met een toets vanille door de houtopvoeding. ..Lees meer
Vanaf € 8,75