- Recepten (106)
- In the spotlights (35)
- Algemeen (77)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (7)
Ze zijn weer volop verkrijgbaar: asperges! Lekker in botersaus met een eitje. Wilt u eens een keer wat anders, dan heb ik daar een perfect recept voor!
Wijntip | Welke wijn bij gefrituurde asperges?
Het gerecht is vrij vol van smaak. Dat komt door de asperges, maar ook doordat de asperges gefrituurd zijn. Dit gerecht vraagt natuurlijk om een lekkere bijpassende aspergewijn. Lekker bij dit gerecht is én een wijn die perfect gaat met asperges én een wijn die op kan tegen het gerecht. Een goede keuze is de Angelo Negro Langhe Doc Onorata. Deze wijn is vol en stevig van smaak en laat zowel het gerecht als wijn goed uitkomen.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 gram asperges (witte of groene)
- 250 gram bloem
- 250 bier
- 4 eieren
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 1 citroen
- Zeezout
- Zwarte peper
- Olie om in te frituren
Bereidingswijze
Ongeveer 45 minuten
1) Split de eieren.
2) Maak het beslag: doe de eidooiers, bloem, bier en een snufje zout in een kom. Roer alles tot het een glad geheel is. Laat het beslag gedurende een kwartier op een koele plek rusten.
3) Verwarm de olie tot 180 graden.
4) Maak de asperges schoon. Halveer ze en snijd in de lengte door.
5) Doe de mayonaise en mosterd in een kom en meng door elkaar.
6) Doe de eiwitten in een kom en klop ze stijf. Spatel het schuim door het beslag heen.
7) Haal de asperges door het beslag en frituur ze vervolgens. Bak ze in ongeveer vijf minuten goudbruin.
8) Bestrooi ze met wat zout en serveer met de mosterdmayonaise.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Een prachtige Italiaanse witte wijn van het befaamde wijnhuis Negro! ..Lees meer
Vanaf € 10,90