- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Na een lange dag nog moeten koken, daar heb ik niet altijd zin in. Toch vind ik het belangrijk om iets gezonds te maken en dat moet dan na zo een dag vooral makkelijk zijn. Hierbij één van mijn all time favorites!
Wijntip | Welke wijn bij gevulde courgette?
Rio Añejo Macabeo Chardonnay is een perfecte match met dit gerecht. De wijn is namelijk fris en mild, waardoor deze perfect in balans is met het gerecht. Ook is de wijn niet te vettig, omdat deze geen houtlagering heeft gehad.
Wat heb je nodig voor vier stuks?
- 2 courgettes
- 320 gram tonijnmoot in olijfolie
- 1 paprika (rood)
- 2 teentjes knoflook
- 65 gram tomatenpuree
- Paprikapoeder
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Voorbereiding minder dan een half uur | kwartier oventijd
1) Verwarm de oven op 200 graden voor.
2) Halveer de courgettes in de lengte en hol deze uit. Snijd het deel dat je eruit hebt gehaald in blokjes.
3) Snipper de uit en pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine, dunne reepjes.
4) Doe de olie van de tonijn in een pan. Verhit deze en bak hier de knoflook, ui, paprika en courgette in. Voeg de tonijn toe aan het geheel in de pan. Breng alles op smaak met zout, peper en de paprikapoeder.
5) Doe de gehalveerde courgettes in een ovenschaal. Vul deze met het geheel van de tonijn. Doe alles ongeveer een kwartier in de oven. Liefhebbers kunnen er geraspte (Parmezaanse)kaas overheen strooien.
Smakelijk!