Recepten

champignonpakketjes

champignonpakketjes

In het weekend heb ik altijd zin om in de keuken te staan en met verschillende gerechten te experimenteren. Zo kwam ik ooit op deze champignonpakketjes. Lekker voor de lunch, maar ook erg lekker als bij- of hoofdgerecht!

Wijntip | Welke wijn bij champignons in bladerdeeg met spekjes en roomkaas?

Het gerecht is enerzijds zoutig van de spekjes en romig van de roomkaas. Ga hierbij dan ook voor een romige wijn, zoals een Chardonnay die op eikenhout heeft gerijpt. Een goede keuze is de Manoir Grignon Chardonnay.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram spekjes
  • 8 plakjes bladerdeeg (bevroren)
  • 125 roomkaas met kruiden
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels gezouten roomboter
  • 1 ei
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Minder dan een half uur voorbereiden | 20 minuten oventijd

1) Laat het bladerdeeg ontdooien

2) Was de champignons en snijd in plakjes

3) Bak de spekjes in een pan en bak vervolgens de champignons en lente-ui in het vet van de spekjes. Breng eventueel op smaak met wat zwarte peper.

4) Snipper de lente-ui

5) Verwarm de oven voor op 200 graden.

6) Doe de spekjes, champignons en lente-uitjes in een schaal. Zorg ervoor dat er geen vocht meekomt. Voeg hier de roomkaas aan toe en meng door elkaar.

7) Haal het bladerdeeg uit elkaar en verdeel de champignons over de plakken. Vouw het bladerdeeg diagonaal dicht, zodat je driehoekjes krijgt en druk de randen goed dicht.

8) Klop een ei los en breng dit aan de bovenkant van de pakketjes aan.

9) Verwarm ongeveer 20 minuten in de oven.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Manoir Grignon Chardonnay

    Manoir Grignon Chardonnay

    Een weelderige witte wijn met tonen van vers exotisch fruit, perzik, meloen, boter, noten en een lichte toets van eikenhout. ..Lees meer

    Vanaf € 8,75