- Recepten (107)
- In the spotlights (41)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Burgers, ik houd ervan! Vooral van zelfgemaakte visburgers. Echter, ook zonder vlees en vis kun je heerlijke burgers maken. Wat dacht u van een champignonburger? Ik zeg doen! Heerlijk op een broodje of bij de aardappels.
Wijntip | Welke wijn bij champignonburgers?
De champignonburger is heerlijk bij een witte frisse wijn, zoals de Nebla Verdejo of de Domaine du Cleray Chardonnay. De frisheid van deze wijnen matchen namelijk perfect bij de aardse tinten van de champignon en de ziltige tinten van de Parmezaanse kaas.
Wat heb je nodig voor 4 burgers?
- 250 gram champignons
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram pijnboompitten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 5 eetlepels paneermeel
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Ongeveer 45 minuten
1) Maak de champignon schoon en snijd ze in stukken. Snipper de ui en pers de knoflook.
2) Doe het geheel in een vergiet en zorg dat er zo min mogelijk vocht bij zit. Laat alles goed afkoelen.
3) Rooster de pijnboompitten en voeg ze toe aan de champignons.
4) Doe het geheel van de paddenstoelen in een keukenmachine. Als alles gemengd is, voeg hier dan de Parmezaanse kaas, ei en het paneermeel aan toe. Meng alles goed door elkaar.
5) Verdeel het geheel in vier en 'kneed' er burgers van.
6) Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers goudbruin.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Zeer aromatische aantrekkelijke strakdroge wijn met iets van venkel, vers gemaaid gras en tropisch fruit. ..Lees meer
Vanaf € 7,90