- Recepten (107)
- In the spotlights (41)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Nu het buiten weer wat kouder is, hebben we meer behoefte aan wat zwaarder voedsel. Stamppotten zijn daar een perfect voorbeeld van. Dit keer een out-of-the-box stamppot, namelijk broccoli-zalmstamppot.
Wijntip | Welke wijn bij Broccoli-zalmstamppot?
De smaak van de stamppot is zoutig, maar tegelijkertijd ook romig. Een goede keuze is een wat vollere wijn, zoals een houtgerijpte Chardonnay: Sun Gate Chardonnay.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 750 gram broccoli
- 850 gram kruimige aardappelen
- 250 gram gerookte zalm
- 100 gram witte kaas
- 100 milliliter halfvolle melk
- 25 gram roomboter
- 1 eetlepel mosterd
- Peper en zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Schil en was de aardappelen. Vul een ruime pan met de aardappelen water en wat zout. Breng aan de kook en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
2) Verdeel de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 minuten toe aan de aardappelen.
3) Giet de aardappelen en broccoli af. Doe de boter, mosterd en melk in de pan en stamp het geheel tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng hier de witte kaas en gerookte zalm doorheen.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Deze prachtige Chardonnay heeft een jaar in Franse en Amerikaanse eiken vaten gerijpt! ..Lees meer
Vanaf € 6,45