- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Van deze koude temperaturen krijgen we honger! Wat is er nou lekkerder dan een stevige stamppot? Dit keer geen klassieke stamppot van boerenkool, andijvie of wortel. Nee, we gaan namelijk voor een net zo een lekkere stamp met bloemkool en spekjes!
Wijntip | Welke wijn bij stamppot met bloemkool?
De smaak van de stamppot is vrij ziltig in combinatie met romig. Hierbij past dan ook een romige wijn, zoals deze Chardonnay die op eikenhout heeft gerijpt: Manoir Grignon Chardonnay
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 1 kilogram aardappelen (kruimig)
- 800 gram bloemkoolroosjes
- 125 gram spekjes
- 100 milliliter melk
- 2 eetlepels mosterd
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze. In de laatste vijf minuten dat de aardappelen koken, voeg je hier de bloemkool aan toe.
2) Verhit wat olie in een pan en bak hier de spekjes in. Haal de spekjes uit de pan, maar neem zo min mogelijk vet mee.
3) Doe wat melk in een pan en voeg hier de aardappelen en bloemkool aan toe. Stamp het geheel met een stamper. Doe hier de spekjes bij en voeg de mosterd toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Een weelderige witte wijn met tonen van vers exotisch fruit, perzik, meloen, boter, noten en een lichte toets van eikenhout. ..Lees meer
Vanaf € 8,75