- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Biefstuk is altijd een goed idee. Het is trouwens ook een perfect gerecht om een heerlijke rode wijn bij te nuttigen.
Wijntip | Welke wijn bij biefstuk?
Bij een biefstuk past een rode wijn met een medium body perfect. Een zware wijn met veel tannine wordt te zwaar. DeGras Reserva Carmenère matcht erg goed bij dit gerecht. In eerste instantie is het een krachtige wijn, maar hij is ook erg zacht, waardoor het gerecht mooi naar voren komt. Daarnaast gaat deze wijn erg goed samen met rood en gegrild vlees.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 biefstukken
- 250 gram cherrytomaten
- 1 paprika
- 1 Bakje champignons
- 1 rode uit
- Kruidenboter
- Peper
- Zout
- Olie
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Was de biefstukken en snijd ze in blokken van ongeveer twee bij twee centimeter. Marineer ze in peper en zout.
2) Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Was de tomaten en rijg de biefstukblokjes en groenten om en om aan een satéprikker. Begin met het vlees en zorg ervoor dat er ongeveer drie stukken vlees aan een stokje zitten.
3) Verhit wat olie en kruidenboter in een koekenpan. Bak de spiesen enkele minuten, afhankelijk van hoe gaar u het vlees wil hebben.
Smakelijk!