- Recepten (107)
- In the spotlights (40)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Met deze wat koudere temperaturen is een lekkere warme soep een goede keuze! Deze vollere aubergine paprikasoep is één van mijn favorieten en perfect e drinken bij een lekkere aromatische rode wijn.
Wijntip | Welke wijn bij aubergine paprikasoep?
De geroosterde aubergine en tomaat bevatten volle smaken. Hierbij past een aromatische wijn met een heel klein zoetje. Een goede keuze is de 12e Mezzo Negroamaro del Salento Varvaglione IGP. Deze wijn heeft veel tinten van gekonfijt fruit. De wijn is lekker vol en rond wat goed samengaat met dit stevige gerecht.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 450 geroosterde rode paprika
- 2 aubergines
- 500 gram gezeefde tomaten
- 2 bouillonblokken
- 250 gram witte kaas
- Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- 250 milliliter water
- Zout en peper
1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Was de aubergines en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Bestrooi ze met zout en rooster ze ongeveer een kwartier in de oven.
3) Verwarm olijfolie in een soeppan. Bak hier de Italiaanse kruiden in en de helft van de geroosterde tomaten gedurende één minuut. Voeg de tomaten toe en mix alles met een staafmixer.
4) Doe de water en bouillonblokjes in de pan en laat het geheel op zacht vuur koken.
5) Haal de aubergine uit de oven en snijd de plakjes in vieren. Snijd ook de overige paprika in blokjes. Doe alles in de pan en roos de soep geregeld door.
6) Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de witte kaas toe aan de soep. Met de overige kaas kun je de soep garneren.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
12e Mezzo Negroamaro del Salento Varvaglione IGP
Een volle en ronde wijn met een zwoel en warm karakter! Winnaar van een gouden medaille op de Berliner Wein Trophy en kreeg een OIV Award. ..Lees meer
Vanaf € 8,95