Recepten

Aspergerecept: Witte asperges met gerookte zalm, avocado en citrusvinaigrette

Witte asperges met gerookte zalm, avocado en citrusvinaigrette

Het is aspergeseizoen! Witte asperges, een delicatesse die perfect in het voorjaar past, verdienen een bijzondere behandeling. Combineer ze met de fluweelzachte smaken van gerookte zalm, de romigheid van avocado en de frisheid van een citrusvinaigrette, en je hebt een gerecht dat zowel elegant al verfrissend is. Dit gerecht is perfect als lichte lunch of een stijlvolle starter voor een diner. En wat is nu een betere manier om deze smaken te versterken dan met een glas La Baume La Grande Olivette Piquepoul Sauvignon? Deze witte wijn met een mooie balans tussen frisheid en fruitigheid is de ideale partner voor de subtiele smaken van dit gerecht.

Onze wijntip bij witte asperges met gerookte zalm, avocado en citrusvinaigrette | Welke wijn bij asperges?

De La Baume La Grande Olivette Piquepoul Sauvignon is een fantastische keuze bij dit gerecht. De wijn heeft een verfrissende zuurgraad die prachtig in balans is met de romigheid van de avocado en de delicate smaken van de asperges. De frisse citrus- en tropische fruitaroma’s vullen de vinaigrette perfect aan, terwijl de subtiele kruiden van de wijn een extra laagje diepte aan het gerecht geven. De Piquepoul voegt een verfijnde mineraliteit toe die de frisse zalm en de citrusvinaigrette prachtig in evenwicht houdt. Het is de ideale wijn voor een lente- of zomermiddag!

Ingrediënten voor witte asperges met gerookte zalm, avocado en citrusvinaigrette voor 2 personen

 

  • 500 g witte asperges
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 rijpe avocado
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • Peper en zeezout naar smaak
  • Stokbrood (optioneel)

Vinaigrette:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl honing
  • Snufje zout

Bereidingswijze witte asperges met gerookte zalm, avocado en citrusvinaigrette

  1. Schil de witte asperges en snijd de houtige uiteinden af. Kook de asperges in ruim water met een snufje zout in 8-10 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  2. Klop intussen alle ingrediënten voor de vinaigrette tot een romig geheel.
  3. Snijd de avocado in kleine blokjes en meng hier voorzichtig een lepel van de vinaigrette doorheen.
  4. Verdeel de asperges over de borden. Lepel de vinaigrette er rijkelijk overheen.
  5. Garneer met de avocadoblokjes, de gerookte zalm en fijngehakte bieslook.
  6. Breng op smaak met versgemalen peper & zout en serveer eventueel met een stuk brood.

Proefnotitie van La Baume La Grande Olivette Piquepoul Sauvignon

De La Baume La Grande Olivette Piquepoul Sauvignon heeft een heldere, goudgele kleur die uitnodigt om ervan te genieten. De geur is heerlijk fris, met tonen van groene appel, citrusvruchten en een vleugje grapefruit. In de mond is deze witte wijn licht, sprankelend en levendig, met een mooie balans tussen fruitige smaken en een lichte mineraliteit. De frisse zuurgraad zorgt voor een aangename, lange afdronk die je smaakpapillen wakker maakt. Perfect bij lichte gerechten zoals deze asperges met gerookte zalm.

Eet smakelijk! Bekijk hier al onze geselecteerde aspergewijnen.

Wijntips bij dit bericht:
  1. La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon La Baume la Grande Olivette Piquepoul Sauvignon

    La Baume La Grande Olivette Piquepoul Sauvignon

    Frisse en expressieve blend van de Sauvignon Blanc en Piquepoul. Een groot genot! Afkomstig van het wereldberoemde wijnhuis La Baume. ..Lees meer

    € 8,99 € 6,99