- Recepten (106)
- In the spotlights (35)
- Algemeen (77)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (7)
Dit keer hebben we een heerlijk bijgerecht voor u klaarstaan, namelijk de aardappelkaassoufflé. Een lekker alternatief als u eens geen zin heeft in gekookte aardappelen, pasta of rijst.
Wijntip | Welke wijn bij kaassouffle van aardappel?
Bij dit gerecht is de Hoya de Cadenas Chardonnay Sauvignon Blanc een goede keuze!
Benodigdheden voor zes stuks
- 2 aardappelen
- 75 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels peterselie
- 50 gram boter
- 50 milliliter melk
- 4 gesplitste eieren
Bereidingswijze
Voorbereiding minder dan een half uur | 20 minuten oventijd
1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Boter zes muffinvormen in.
3) Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Als ze gaat zijn, giet ze dan af en stamp ze.
4) Laat wat boter in een pannetje smelten. Voeg hier wat melk aan toe en breng dit aan de kook. Meng hier de kaas, peterselie en puree doorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Tot slot roer hier één voor één de eidooiers doorheen.
5) Klopt het eiwit stijf. Meng de helft hiervan door de puree. Spatel de andere helft er luchtig doorheen.
6) Verdeel het geheel over de bakvormen. Strijk het glad.
7) Bak het in de oven gedurende 20 minuten goudbruin.
Enjoy!