- Recepten (107)
- In the spotlights (39)
- Algemeen (78)
- Wijntips (88)
- Wijnnieuws (8)
Recepten
Op het blog van Abels Wijnen vindt u onder andere de lekkerste recepten met geweldig mooie wijntips!
Recepten
Wildrecept: gebraden hertenbiefstuk met port-bospaddenstoelensaus
Het wildseizoen is in volle gang, en dat merken we in de keuken! Deze tijd van het jaar biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van de rijke, hartige smaken van wildgerechten die ons uitnodigen om samen te komen en te genieten van de...
Recepten
Welke wijn bij wild?
Met de komst van de herfst, is ook het culinaire wildseizoen weer aangebroken. Dit korte seizoen biedt ons dé kans om te genieten van heerlijke wildgerechten, vergezelf van een perfecte wildwijn. Uiteraard met een lekker glas wijn, want een stuk...
Recepten
Ultiem wildrecept: hazenpeper
De herfst is aangebroken, wat betekent dat het wildseizoen in volle gang is! Dit is het perfecte moment om je keuken te vullen met rijke, hartige smaken van wildgerechten. Vandaag delen we een heerlijk recept voor hazenpeper, een klassiek gerecht...
Recepten
Arthur Metz l’Esprit Spritz: trend du moment!
Spritz is de hit van dit moment. Een echt must-have voor onder de zon én voor Koningsdag. Liefhebbers van cocktails en Spritz kunnen hun geluk niet op met dit oranje drankje. Spritz is eigenlijk een zomers drankje dat uit het noorden van Italië...
Recepten
Tagliatelle met gerookte zalm en asperges
Ik ben gek op asperges! Als ik asperges klaarmaakte dan was dat eigenlijk altijd het traditionele gerecht met ham, ei en botersaus. Ik heb nu een nieuw recept ontdekt wat zeker tot mijn favorieten gaat behoren: asperges met gerookte zalm en...
Recepten
Tholomies Crémant de Limoux Brut: aanbevelingen van hubrecht duijker
Hubrecht Duijker is een echte wijnkenner. Hij heeft meer dan 80 boeken geschreven over wijn, heeft het woord vinoloog uitgevonden en is uitgeroepen tot beste wijnpublicist van de wereld. Elke maand brengt Hubrecht Duijker een magazine uit op zijn...
Recepten
Wild stoofpotje
Nu de herfst is begonnen, ruilen we onze frisse salades in voor wat zwaardere gerechten. Een ultiem gerecht voor de herfstdagen is wat ons betreft zeker wel een stoofpotje. En dan niet zomaar een stoofpotje, maar met wild! WIJNTIP | WELKE WIJN...
Recepten
Wat is het verschil tussen biologische wijn, biodynamische wijn en vegan wijn?
Tegenwoordig zijn mensen veel bewuster als het gaat om het milieu. Er wordt steeds meer gelet op biologische en biodynamische producten. Als het gaat om het consumeren van dierlijke producten, is er een grote verschuiving ten opzichte van heel...
Recepten
Mosselen in wijnsaus
Het mosselseizoen is in volle gang. Dat betekent dat de mosselen nu het lekkerst zijn! Je kan mosselen op veel verschillende manieren bereiden. Zo ook in een heerlijke wijnsaus. Erg lekker en simpel te bereiden. WIJNTIP | WELKE WIJN BIJ MOSSELEN...
Recepten
Gevulde speculaas
Speculaas is natuurlijk niet weg te denken bij Sinterklaas. De winkels liggen er vol mee, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. Perfect met een glas dessertwijn. Wijntip | Welke wijn bij speculaas? Speculaas is erg zoet....