In the spotlights

Alles wat je wilt weten over Italiaanse wijnen

Alles over Italiaanse wijnen

Italië: een land doordrenkt met geschiedenis, kunst en cultuur, heeft een wijncultuur die net zo rijk en gevarieerd is als zijn landschappen. Van de glooiende heuvels van Toscane tot de majestueuze bergen van Piemonte en de zonovergoten eilanden van Sicilië. Elk gebied draagt bij aan het mozaïek van Italiaanse wijn.

Wat Italiaanse wijn zo bijzonder maakt, is niet alleen de kwaliteit van de wijnen zelf. Ook de diepgewortelde tradities, passie en liefde voor het land die erachter schuilgaan. Elk glas Italiaanse wijn vertelt een verhaal, weerspiegelt een landschap en roept een gevoel van verbondenheid op. In dit stuk lees je alles wat je wil weten over wijnland Italië.

Wijngeschiedenis van Italië

Al meer dan acht eeuwen voor Christus begon de traditie van druiventeelt in Italië. Deze eeuwenoude praktijk vond plaats in het centrum van het land en werd beoefend door de Etrusken. Enkele eeuwen later, in het zuiden van Italië, introduceerden de Grieken ook de kunst van het planten van wijnstokken. Ze noemden dit gebied Enotria, wat "land van de wijnstok" betekent. Na verloop van tijd groeide de wijnbouw in Italië gestaag, mede door de invloed van de Romeinen.

Italië als exportland

Italië heeft een rijke wijntraditie en is wereldwijd de grootste producent van wijn. Italiaanse wijnen genieten een enorme populariteit onder wijnliefhebbers. Het is dan ook geen verrassing dat Italië, samen met Frankrijk, aan de top staat als exporteur van wijn.

Wereldberoemde Italiaanse wijnen

Zoals Frankrijk haar champagne heeft, heeft Italië ook een schat aan wereldberoemde wijnen die bekend staan om hun uitmuntende kwaliteit en unieke smaken. Enkele van deze beroemde Italiaanse wijnen zijn:

Barolo

Barolo, de koning onder de Italiaanse wijnen, is een robuuste en krachtige wijn doordrenkt met de aroma's van rozen en rood fruit. Deze prestigieuze wijn komt uit het gelijknamige Barolo-gebied in Piemonte. Barolo draagt de gewilde DOCG-kwalificatie.

Prosecco

Prosecco, een geliefde Italiaanse mousserende wijn, vindt zijn oorsprong in de regio's Veneto en Friuli-Venezia Giulia in het noordoosten van Italië. Het staat bekend als een toegankelijk alternatief voor champagne. Hij heeft een licht, verfrissend en fruitig karakter.

Prosecco heeft een beschermde herkomstbenaming. Dit betekent dat alleen wijn die in de aangewezen Prosecco regio's wordt geproduceerd, de naam "prosecco" mag dragen.

Chianti Classico

Chianti Classico, een iconische Italiaanse rode wijn afkomstig uit Toscane, wordt geproduceerd in het gebied dat bekend staat als het 'Chianti Classico' gebied. Het gebied ligt in het hart van de Chianti regio.

Voor de Chianti Classico wijn wordt voornamelijk de Sangiovese gebruikt, hoewel de exacte blend kan variëren.

Voor het bereiden van Chianti Classico wijnen gelden strikte regels en voorschriften met betrekking tot wijnproductie, druivensoorten en vinificatie. Alleen wijnen die aan deze regels voldoen, mogen het label "Chianti Classico" dragen.

Chianti Classico staat bekend om zijn robijnrode kleur en aroma's van rijp rood fruit, bloemen en kruiden. Deze Italiaanse wijn heeft een evenwichtige zuurgraad. Ze zijn vaak fris en fruitig wanneer ze jong zijn. Naar mate ze ouder worden, ontwikkelen ze zich tot een meer gestructureerde wijn.

Amarone

Amarone is een krachtige wijn, afkomstig uit het gebied tussen Verona en het Gardameer. Ook wel bekend als het herkomstgebied van de Valpolicella. De naam "Amarone" is afgeleid van het Italiaanse woord "amaro", wat bitter betekent. De laatste drie letters "one" verwijzen naar het volume en de omvang van Amarone wijn.

Amarone heeft een volle smaak en een zijdezachte afdronk. Het is een fruitige wijn met tonen van rozijnen en specerijen. Deze bijzondere wijn wordt gemaakt van ingedroogde druiven.

(inheemse) Druiven in Italië

In Italië vind je door het hele land bijzondere druivenrassen. Druiven die je ook in andere landen tegenkomt, maar ook druiven die je echt alleen maar in Italië vindt. Denk hierbij aan de inheemse druiven Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Verdicchio, Rondinella en Vernaccia. De combinatie van inheemse druiven, oude tradities en moderne vinificatie zorgen voor unieke en authentieke Italiaanse wijnen.

Bekende Italiaanse wijnstreken

Italië kent een aantal beroemde wijnstreken. Iedere wijnstreek heeft zijn eigen specifieke kenmerken, die de wijnen dan vaak ook een kenmerkende stijl geven. Hieronder vind je een aantal beroemde Italiaanse wijnstreken:

Wijn uit Piemonte

In het noordwesten van Italië strekt zich de regio Piemonte uit. Het gebied is omringd door Frankrijk en Zwitserland. Aan de zuidkant grenst het aan de Ligurische kuststreek, terwijl Lombardije zich naar het oosten uitstrekt. De noordelijke en westelijke grenzen van Piemonte worden gemarkeerd door de Alpen, waar wijnbouw echter niet plaatsvindt. Dit gebeurt wel in de uitlopers van de Apennijnen, die van noord naar zuid door Italië lopen. Hier liggen de voornaamste wijngebieden, waaronder de Langhe, Roero en Monferrato. In het noorden van Piemonte, ten zuidwesten van enkele grote meren, zijn ook kleinere wijngebieden te vinden.

Velen beschouwen wijnstreek Piemonte als het meest vooraanstaande wijngebied van Italië. Dit vanwege de productie van enkele topwijnen die wereldwijde erkenning genieten. Hoewel Piemonte niet de grootste regio is, herbergt het toch het merendeel van de DOC's en DOCG's in Italië. Denk aan 18 DOCG's en 41 DOC's!

Piemonte kent wel 200 verschillende druivensoorten, waarvan ongeveer 15 als de belangrijkste worden beschouwd. De voornaamste rode wijnen worden geproduceerd van de Nebbiolo.

Wijn uit Toscane

Langs de westkust, grenzend aan de Tyrreense Zee, strekt zich het wijngebied Toscane uit. Dit gebied wordt gekenmerkt door uitgestrekte bergen en heuvels, waardoor de wijngaarden op aanzienlijke hoogtes liggen. Hoewel wijnstreek Toscane bekend staat om zijn warme klimaat, bieden de lichte heuvels en ligging de ideale omstandigheden voor wijnbouw. De hoogteverschillen binnen het gebied hebben een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van de wijnen; de hoger gelegen wijngaarden zijn over het algemeen koeler en produceren vaak verfijndere wijnen dan die in de lagere dalen.

De belangrijkste druivensoorten voor rode wijnen zijn de Sangiovese en Canaiolo. Voor witte wijnen zijn dat de Malvasia, Trebbiano en Vernacia. Ook doet de Cabernet Sauvignon het erg goed in Toscane en levert topwijnen op.

Toscane wordt beschouwd als een cruciaal wijngebied, onderverdeeld in twee subregio's: het 'oude hart' en 'het andere Toscane'. Met maar liefst 11 DOCG-gebieden en ongeveer 39 DOC's staat het gebied bekend om zijn diversiteit en kwaliteit in wijnproductie.

Wijn uit Puglia

Puglia, ook bekend als Apulië, vormt het wijngebied in de hak van de Italiaanse laars. De naam "Puglia" heeft zijn oorsprong in het Latijn en betekent "gebrek aan regen". Dit verwijst naar de warme en droge aard van de regio.

In het noorden van de regio ligt de belangrijkste DOC, San Severo, waar een verscheidenheid aan witte, rosé en rode wijnen wordt geproduceerd. Verder naar het zuiden bevindt zich Castel del Monte, vernoemd naar het achthoekige kasteel dat in de 12e eeuw door Frederik II van Hohenstaufen als jachtslot werd gebouwd. In het hart van Puglia zijn er twee DOC's die bekend staan om hun productie van Italiaanse witte wijnen: Locorotond en Marina Franca. Hier komen fruitige en delicate wijnen van Verdeca en Bianco d'Alessandro vandaan.

Salento, in het zuiden van Puglia, herbergt de meeste en beste DOC's, met maar liefst acht benoemde gebieden: Alezio, Brindisi, Copertino, Leverano, Matino, Nardò, Salice Salento en Squinzano. Deze DOC's produceren wijnen op basis van de Negroamaro. Ze staan bekend om hun rijke en kruidige smaakprofielen.

 Wijn uit Veneto

In Veneto kenmerkt het landschap zich door heuvels, bedekt met uitgestrekte wijngaarden. Het wijngebied geniet van een gunstig klimaat, mede dankzij de invloeden van zowel de zee als de Alpen. Zij houden die koude luchtstromen tegen. Dit resulteert in milde temperaturen met bijzonder hete zomers. Naast het gunstige klimaat is ook de bodem ideaal voor wijnbouw.

Veneto staat bekend als de geboorteplaats van de beroemde Prosecco, evenals wijnen zoals Valpolicella en Amarone.

Garganega en Trebbiano behoren tot de belangrijkste witte druiven in Veneto. Deze brengen voornamelijk lichte en droge wijnen voort. Voor rode wijnen zijn Veronese, Rondinella en Molinara belangrijk, die vaak sappig en fruitig van smaak zijn. De meest prominente druiven in Veneto zijn Garganega, Trebbiano, Prosecco, Corvina Veronese, Rondinella, Molinara, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Nero.

 Wijn uit Sicilië

Sicilië, gelegen aan de voet van de Italiaanse laars, vormt één van de grootste wijnstreken van Italië. Op Sicilië is er één DOCG-gebied en zijn er 23 DOC-gebieden te vinden. Ondanks zijn omvang worden de meeste wijnen op het eiland niet gebotteld als wijn, maar verwerkt tot industriële alcohol of geconcentreerd tot extract.

Vanwege de hitte en droogte op Sicilië zijn veel van de geproduceerde wijnen van nature zoet. Echter, de afgelopen 15 jaar hebben kleine, onafhankelijke wijnhuizen aanzienlijke groei doorgemaakt, wat heeft geleid tot een verbetering van de kwaliteit van zowel rode als witte wijnen. Er wordt nu meer aandacht besteed aan het productieproces, resulterend in een hogere kwaliteit. De verhouding tussen witte en rode wijnproductie is ongeveer 85% tegenover 15%.

De populairste druiven van Sicilië zijn de Nero d’Avola, Frappato, Nerello Mascalese, Pignatello, Perricone, Ansonica, Catarratto, Damaschino, Grillo, Moscato en Malvasia.

Classificatie Italiaanse wijnen

Italië kent verschillende wijn classificaties. Deze zijn tot stand gekomen door de wijnwetgeving en duiden voornamelijk op de kwaliteit van een Italiaanse wijn. Per classificatie zijn er verschillende regels omtrent wijnbouw en wijnproductie.

Zo heb je wijnen met een VDT classificatie: Vino da Tavola. Dit zijn wijnen zonder oorsprongsbenaming. Deze wijnen zijn vaak geschikt voor lokale consumptie.

Ook kom je vaak IGT tegen op een etiket. Dit verwijst naar Indicazione Geografica Tipica. Deze wijnen moeten de herkomst van de wijn op het etiket vermelden. Ze moeten minimaal 85% bestaan uit druiven die uit het desbetreffende geografisch gebied komen.

Een nadere classificatie is DOC: Denominazione di Origine Controllata. Deze wijnen moeten de herkomst verplicht vermelden op het etiket. Zo zijn er ook strenge regels als het gaat om productiegebied, wijnbouw, opbrengst en wijnproductie.

Tot slot zijn er ook Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) wijnen. Deze zijn van superieure kwaliteit. Er worden strenge eisen gesteld aan de productie van deze wijn en alles daaromheen. Voordat een DOCG-wijn op de mark wordt gebracht, wordt hij twee keer ‘gekeurd’. Alleen als de testen goed worden afgerond, mogen de wijnen worden uitgebracht.

Benieuwd naar onze verschillende Italiaanse wijnen? Bekijk dan ons assortiment!

 

Wijntips bij dit bericht:
  1. Feudo Arancio Cantodoro Riserva Sicilia DOC Feudo Arancio Cantodoro Riserva Sicilia DOC

    Feudo Arancio Cantodoro Riserva Sicilia DOC

    Een volle Italiaanse rode wijn vol fruit, zoethout en vanille! Heeft op eikenhout gerijpt. Een genietwijn! ..Lees meer

    Vanaf € 9,50
  2. Feudo Arancio Dalila Riserva Sicilia DOC Feudo Arancio Dalila Riserva Sicilia DOC

    Feudo Arancio Dalila Riserva Sicilia DOC

    Elegante, rijke en karakteristieke Siciliaanse wijn om eens lekker voor te gaan zitten. Genieten gegarandeerd! ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 9,50
  3. Passio Grillo Sicilia DOC

    Passio Grillo Sicilia DOC

    Spannende Italiaanse witte wijn, gemaakt met ingedroogde druiven. Dit is zeer uitzonderlijk voor een witte wijn. Bij de eerste slok ben je meteen verkocht! ..Lees meer

    Vanaf € 8,45
  4. Passio Nero d'Avola Sicilia DOC

    Passio Nero d'Avola Sicilia DOC

    Een heerlijk genietwijn, gemaakt met ingedroogde druiven. Lekker vol en fruitig met iets van zoethout en kruidnagel. ..Lees meer

    Vanaf € 8,45
  5. Antica Masseria Colleone Susumaniello Salento IGT

    Antica Masseria Colleone Susumaniello Salento IGT

    Italiaanse rode kwaliteitswijn, gemaakt van de fantastische Susumaniello druif. Fruitig en kruidig met mooie tannines. ..Lees meer

    Vanaf € 12,95
  6. Domini Veneti Lugana DOC Bianco Collezione Pruviniano

    Domini Veneti Lugana DOC Bianco Collezione Pruviniano

    Italiaanse schoonheid! Medium bodied en harmonieus in de mond. Eén van de lekkerste witte wijnen die je zal proeven... ..Lees meer

    Vanaf € 19,99
  7. Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico DOCG Marano Collezione Pruviniano

    Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico DOCG Marano Collezione Pruviniano

    Een Amarone waar je een buiging voor maakt! Zijdezachte tannines en een breed geuren- en smakenpallet. ..Lees meer

    Vanaf € 49,95
  8. Domini Veneti Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC Marano Collezione Pruviniano

    Domini Veneti Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC Marano Collezione Pruviniano

    Italiaanse rode wijn van hoge kwaliteit! Vol in de mond met veel fruit. Ook warme tonen proef je terug, te danken aan de houtrijping. WOW! ..Lees meer

    Vanaf € 19,95
  9. Ponte Villoni Prosecco Extra Dry

    Ponte Villoni Prosecco DOC Extra Dry

    Een heerlijke Italiaanse bubbel. Hij is Extra Dry maar heeft niet te veel zuren, heeft veel fruit en een hele prettige afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 8,25
  10. Feudo Arancio Riserva Nero d'Avola Sicilia DOC

    Feudo Arancio Riserva Nero d'Avola Sicilia DOC

    Spannende Italiaanse rode wijn die je verwachtingen helemaal waar maakt. Vol en rond met fijne tannines. ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 14,90
  11. Bottega Prosecco Gold & Rosé Piccolo giftset Bottega Prosecco Gold & Rosé Piccolo giftset

    Bottega Prosecco Gold & Rosé Piccolo giftset (2 flesjes van 0,2L)

    Geweldig chique giftset van Bottega, bestaande uit Bottega Prosecco Gold en Bottega PRosecco Rosé. Mooi samen verpakt. Perfect voor de feestdagen! ..Lees meer

    € 15,99
  12. Montrale Rosso Salento IGT Montrale Rosso Salento IGT

    Montrale Rosso Salento IGT

    Volle rode Italiaanse wijn met zes maanden houtrijping. Elegant met aangename en zachte tannines. Maakt je avond helemaal compleet! ..Lees meer

    Vanaf € 9,95
  13. Amoruccio Vermentino Terre Siciliane IGT Amoruccio Vermentino Terre Siciliane IGT

    Amoruccio Vermentino Terre Siciliane IGT

    Italiaanse witte wijn die je meteen weet te boeien. Een frisse, maar ook volle fruitige wijn die je het liefst met mensen die je lief zijn drinkt! ..Lees meer

    Vanaf € 5,99
  14. Amoruccio Sangiovese Primitivo Puglia IGT Amoruccio Sangiovese Primitivo Puglia IGT

    Amoruccio Sangiovese Primitivo Puglia IGT

    Lekkere zachte Italiaanse rode wijn. In de mond lekker rond met veel bessen en rijpe tannines. Deze wijn is het resultaat van een perfect huwelijk tussen de Sangiovese en Primitivo! ..Lees meer

    Vanaf € 5,99
  15. Feudo Arancio Vermentino Sicilia DOC

    Feudo Arancio Vermentino Sicilia DOC

    Een verfrissend, zeebriesje in het glas. Aromatisch. Bloemig, citrus, venkel, steranijs. Dikke maatjes met schelp en schaaldieren. ..Lees meer

    Vanaf € 7,95
  16. Feudo Arancio Chardonnay Sicilia DOC

    Feudo Arancio Chardonnay Sicilia DOC

    Siciliaanse Chardonnay. Net even anders, genoeg frisheid, tropisch fruit, wat vanille en een citroenschilletje in de neus. ..Lees meer

    Vanaf € 7,35
  17. Feudo Arancio Pinot Nero Sicilia DOC

    Feudo Arancio Pinot Nero Sicilia DOC

    Iedereen wordt blij van deze Italiaanse rode wijn! Fruitig met zachte tannines en veel elegantie. Een allemansvriend. ..Lees meer

    Vanaf € 7,85
  18. Feudo Arancio Costa Rura Grillo Superiore Sicilia DOC

    Feudo Arancio Costa Rura Grillo Superiore Sicilia DOC

    Italiaanse witte wijn die je 100% verblijd. Mooi verfijnd en elegant, bomvol fruit! ..Lees meer

    Vanaf € 12,70
  19. Ponte Villoni Prosecco DOC Extra Dry Piccolo (0,2L)

    Ponte Villoni Prosecco DOC Extra Dry Piccolo (0,2L)

    Schitterende prosecco in een fles van 0,2 liter! Hij is Extra Dry, maar heeft niet te veel zuren. Wel veel fruit en een hele prettige afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 3,60
  20. Castel Firmian Sauvignon Blanc Trentino DOC

    Castel Firmian Sauvignon Blanc Trentino DOC

    Verrassende Italiaanse witte wijn. Lekker fris met een perfect zuurtje. Heerlijk sappig en levendig. ..Lees meer

    Vanaf € 8,45
  21. Rocca 5 Vite Rosso Puglia IGT Rocca 5 Vite Rosso Puglia IGT

    Rocca 5 Vite Rosso Puglia IGT

    Pronkstuk van wijnhuis Angelo Rocca & Figli. Intense en fruitige rode wijn uit Puglia. Een blend van maar liefst vijf druifsoorten! ..Lees meer

    Vanaf € 9,99
  22. Château Ducluzeau Listrac-Médoc Cru Bourgeois

    Château Ducluzeau Listrac-Médoc Cru Bourgeois 2015

    Klassieke wijn uit Listrac-Médoc, Bordeaux! Mooi elegant en zacht. Heeft gerijpt op eikenhouten vaten. ..Lees meer

    Vanaf € 17,99
  23. Corte Dei Rovi Prosecco DOC Piccolo (0,2L)

    Corte Dei Rovi Prosecco DOC Piccolo (0,2L)

    Razend populaire premium prosecco! Gebotteld in een kleine fles wijn van 0,2 liter. Fris en fruitig met een aangename zuurgraad. ..Lees meer

    Rating:
    80%
    Vanaf € 3,99
  24. Varvaglione 1921 Primitivo di Manduria Riserva DOC

    Varvaglione 1921 Primitivo di Manduria Riserva DOC

    Een krachtige rode Italiaanse wijn met rijp rood fruit en wat houttonen in de smaak. 1921: een eerbetoon aan de familie en het wijnhuis! ..Lees meer

    Vanaf € 36,95
  25. Varvaglione Collezione Privata Primitivo di Manduria DOC Old Vines

    Varvaglione Collezione Privata Primitivo di Manduria DOC Old Vines

    Deze krachtige, maar zachte rode Italiaanse wijn is de top van Varvaglione. Gemaakt van druivenstokken van meer dan 50 jaar oud. ..Lees meer

    Vanaf € 26,95
  26. Carlos Serres 1896 Finca el estanque Tinto Reserva Rioja DOC

    Carlos Serres 1896 Finca El Estanque DOC Rioja Reserva Tinto

    De absolute top uit Rioja! Rijke smaken van bosfruit, kruiden en vanille. Heerlijke lange afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 26,99
  27. Carlos Serres 1896 Finca el Estanque Blanco Reserve Rioja DOC

    Carlos Serres 1896 Finca El Estanque DOC Rioja Reserva Blanco

    Dé top van Carlos Serres! Waanzinnige wijn met een breed geurenpallet. Rond en sappig met een mooie frisheid. ..Lees meer

    Vanaf € 26,99
  28. Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino

    Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino

    Prachtige Italiaanse witte wijn. Een pareltje als je het ons vraagt. Lekker fris en fruitig. ..Lees meer

    Vanaf € 9,99
  29. Idi di Marzo Vulgaris Montepulciano d'Abruzzo Idi di Marzo Vulgaris Montepulciano d'Abruzzo Idi di Marzo Vulgaris Montepulciano d'Abruzzo

    Idi di Marzo Vulgaris Montepulciano d'Abruzzo

    Italiaanse rode wijn met veel fruit. Lekker vol, maar toch krachtig. Een wijn waar je u tegen zegt. ..Lees meer

    Vanaf € 9,45
  30. Feudo Arancio Grillo Sicilia DOC (0,375l)

    Feudo Arancio Grillo Sicilia DOC Demi (0,375L)

    Levendige, frisse en stijlvolle witte Italiaanse wijn. Mooi evenwichtig. Precies wat je verwacht van Sicilië! Gebotteld in een klein flesje van 0,375l. ..Lees meer

    Vanaf € 4,99
  31. Feudo Arancio Nero d'Avola Sicilia DOC Demi (0,375l)

    Feudo Arancio Nero d'Avola Sicilia DOC Demi (0,375l)

    Biologische Italiaanse rode wijn die gerijpt heeft op Franse vaten en dat proef je! Vol & fluweelzacht met tonen van zwart fruit, kruiden, specerijen & cassis. Gebotteld in een kleine fles van 0,375 liter! ..Lees meer

    Vanaf € 4,99
  32. Le Preare Custoza DOC Le Preare Custoza DOC

    Le Preare Custoza DOC

    Dit is een kelderrestant. Nog 6 flessen op voorraad! OP=OPHeerlijke witte wijn met de prachtige geuren en smaken van zacht wit fruit. ..Lees meer

    € 9,99 € 7,50
  33. Ponte Villoni Asti DOCG Abbazia

    Ponte Villoni Asti DOCG Abbazia

    De Ponte Villoni familie is uitgebreid met deze geweldig, vriendelijke Asti Spumante. Wat zoetere bubbel, maar door de vinificatiemethode blijft hij wel zijn frisheid behouden. Echte aanrader... ..Lees meer

    Vanaf € 7,99
  34. Ponte Villoni Prosecco DOC Rosé

    Ponte Villoni Prosecco DOC Rosé

    Prachtige Rosé Prosecco met expressieve geuren en fijne bubbels in de mond. Mooi in balans en laat je verlangen naar meer! ..Lees meer

    Vanaf € 8,25
  35. Carlos Serres Viura Tempranillo Blanco Rioja DOC

    Carlos Serres Rioja DOC Viura Tempranillo Blanco

    Bijzondere witte wijn van een vooraanstaand wijnhuis. Lekker fris en fruitig. Je weet niet wat je meemaakt... ..Lees meer

    Vanaf € 6,45
  36. Le Tufare Pinot Grigio Blush Rosé Terre Siciliane IGT

    Le Tufare Pinot Grigio Blush Rosé Terre Siciliane IGT

    Plezierige blush rosé. Lekker fris en fruitig. Een schitterende toevoeging aan de unieke Le Tufare lijn. ..Lees meer

    Vanaf € 6,45
  37. Negro Roero Arneis Docg Serra Lupini

    Negro Roero Arneis Docg Serra Lupini

    Zachte en intense Italiaanse topper met veel fruit! ..Lees meer

    Vanaf € 11,75
  38. Le Preare Amarone Della Valpolicella DOCG

    Le Preare Amarone Della Valpolicella DOCG 2020

    Een echte verleider! Typische amarone wijn met heel veel zwarte kersen en pruimen. ..Lees meer

    Vanaf € 24,95
  39. Le Preare Recioto Della Valpolicella Classico

    Le Preare Recioto Della Valpolicella Classico DOCG

    Lekker vol, rijk en weelderig zoet. De fluweelzachte afdronk is de kers op de taart. ..Lees meer

    Vanaf € 20,99
  40. Le Preare Lastone Veronese Rosso IGT Le Preare Lastone Veronese Rosso IGT

    Le Preare Lastone Veronese Rosso IGT

    Dit is een kelderrestant. Er zijn nog 5 flessen op voorraad. Op = op!..Lees meer

    € 9,99 € 7,50
  41. Bottega Prosecco Gold Bottega Prosecco Gold

    Bottega Prosecco Gold

    Stuivende prosecco met tonen van rijpe appel, peer en exotisch fruit. De gouden fles maakt 'm perfect voor de feestdagen! ..Lees meer

    Vanaf € 21,90
  42. Negro Barolo Del Comune di Serralunga d'Alba DOCG 2015

    Angelo Negro Barolo Del Comune di Serralunga d'Alba DOCG 2019

    Barolo waar je 'u' tegen zegt! Het paradepaardje van het prachtige wijnhuis Negro. ..Lees meer

    Vanaf € 35,99
  43. Le Preare Appassimento Rosso Veneto

    Le Preare Appassimento Rosso Veneto IGT

    Heerlijke wijn in de stijl van Amarone. Hij heeft een donkere robijnrode kleur met direct in de geur al rijpe kersen en een beetje vanille. ..Lees meer

    Vanaf € 10,45
  44. Viticcio Chianti Classico DOCG Viticcio Chianti Classico DOCG

    Viticcio Chianti Classico DOCG 2020

    Een heerlijke rijke wijn met uitgebalanceerde tannines! Verveelt geen moment. ..Lees meer

    Vanaf € 14,50
  45. Fratelli Giuliari Amarone della Valpolicella DOCG

    Fratelli Giuliari Amarone della Valpolicella DOCG

    Een diepe en stevige Italiaanse rode wijn met getextureerde tanninnes! Stoer en krachtig: hier kan je de wereld mee aan. ..Lees meer

    Vanaf € 36,95
  46. rive-della-chiesa-prosecco-rose rive-della-chiesa-prosecco-rose

    Rive della Chiesa Prosecco Rosé

    Uniek, omdat dit de enige prosecco is, waarbij er Merlotdruiven zijn meegegist! ..Lees meer

    € 10,99 € 8,50
  47. rive-della-chiesa-prosecco-bianco

    Rive della Chiesa Prosecco Bianco

    Heerlijke originele prosecco die evenwichtig in smaak is met een lichte body, verfrissend met lichte fruitaroma's. ..Lees meer

    Vanaf € 8,60
  48. rocca-don-ernesto-negroamaro

    Rocca Don Ernesto Negroamaro

    Zeer intense maar toch toegankelijke Italiaanse wijn. Zeldzaam veel wijn voor zijn prijs! ..Lees meer

    Vanaf € 6,75
  49. Belpoggio Brunello di Montalcino DOCG

    Belpoggio Brunello di Montalcino DOCG 2018

    Italiaanse topwijn. Door Winelife Magazine beoordeeld met 5 sterren! ..Lees meer

    Vanaf € 42,99
  50. Rocca Pinot Grigio Blush Rosé

    Rocca Pinot Grigio Blush Rosé

    Heerlijke Italiaanse rosé. Fruitig en licht met een subtiele bite. Blush rosé is de trend van nu! ..Lees meer

    Vanaf € 6,75
  51. Rocca Pinot Grigio Bianco

    Rocca Pinot Grigio Bianco

    Heerlijk fris uit de Veneto, gemaakt van één van de bekendste druiven uit Italië, de Pinot Grigio! ..Lees meer

    Rating:
    80%
    Vanaf € 6,75
  52. Vin Santo del Chianti Classico Viticcio

    Vin Santo del Chianti Classico Viticcio

    Zoete Italiaanse dessertwijn die je hart sneller laat kloppen! Heeft zeven jaar gerijpt in Frans eikenhout. ..Lees meer

    Vanaf € 21,95
  53. Bottega Prosecco Gold Bottega Prosecco Gold

    Bottega Prosecco Gold Piccolo (0,2l)

    Stuivende prosecco met tonen van rijpe appel, peer en exotisch fruit. De gouden fles maakt 'm perfect voor de feestdagen! ..Lees meer

    Vanaf € 4,95
  54. Bottega Prosecco Gold Jeroboam Bottega Prosecco Gold Jeroboam

    Bottega Prosecco Gold Jéroboam (3l)

    Stuivende prosecco met tonen van rijpe appel, peer en exotisch fruit. De gouden fles maakt 'm perfect voor de feestdagen! ..Lees meer

    € 128,99
  55. Le Tufare Fiano Terre Siciliane IGT

    Le Tufare Fiano Terre Siciliane IGT

    Deze fruitige wijn houdt je van begin tot eind in zijn greep. Rijk en zacht. Na een slok wil je niets anders meer. ..Lees meer

    Vanaf € 6,45
  56. Le Tufare Aglianico Terre Siciliane IGT

    Le Tufare Aglianico Terre Siciliane IGT

    Deze prachtige Aglianico uit Sicilië heeft heel wat zonnestralen aan zee meegepikt. Resultaat: aromatische wijn met een uniek karakter! ..Lees meer

    Vanaf € 6,45
  57. Viticcio Chianti Classico DOCG Riserva Viticcio Chianti Classico DOCG Riserva

    Viticcio Chianti Classico DOCG Riserva 2018

    Italiaanse rode wijn van hoog niveau. Krachtig met aangename tonen van kruiden, zachte tannines en iets van hout. De lange afdronk is rond en elegant met tonen van geroosterde noten. ..Lees meer

    Vanaf € 22,50
  58. Feudo Arancio Nero d'Avola Feudo Arancio Nero d'Avola

    Feudo Arancio Nero d'Avola Sicilia DOC

    Een heerlijke, toegankelijke Nero d'Avola met een klein beetje pit. Afkomstig uit het zonovergoten Sicilië! ..Lees meer

    Vanaf € 6,65
  59. Rocca Zinfandel Puglia IGT

    Rocca Zinfandel Puglia IGT

    Italiaanse rode wijn met een goede body en soepele structuur in de mond. Stoere krachtpatser die nu al heerlijk op dronk is maar ook bewaarpotentieel heeft. ..Lees meer

    Vanaf € 8,50
  60. Le Tufare Pinot Grigio Terre Siciliane IGT

    Le Tufare Pinot Grigio Terre Siciliane IGT

    Fris en crispy zijn de rode draad van deze wijn. Veel frisheid, maar toch mooi in balans. ..Lees meer

    Vanaf € 6,45
  61. Roberto Sarotto Langhe Arneis Runcneuv DOCG

    Roberto Sarotto Langhe Arneis Runcneuv DOCG

    Elegant met een zachte frisheid. De speciale Arneis druiven zijn uiteindelijk een prachtige wijn geworden! ..Lees meer

    Vanaf € 13,45
  62. Bottega Prosecco Gold Bottega Prosecco Gold

    Bottega Prosecco Gold Magnum (1,5l)

    Stuivende prosecco met tonen van rijpe appel, peer en exotisch fruit. De gouden fles maakt 'm perfect voor de feestdagen! ..Lees meer

    € 44,90
  63. Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico DOC Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico DOC

    Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico DOC 2018 in houten kist

    De top van de Amarone, Tommasi. Complexe smaak, glad, vol van kracht met heel veel kersen, noten en pruimen. ..Lees meer

    Vanaf € 45,95
  64. Casisano Brunello Di Montalcino DOCG 2015

    Casisano Brunello Di Montalcino DOCG 2017

    Een prachtig sprookje, genaamd Casisano! Mooi elegant, fris en complex, gewoon prachtig! ..Lees meer

    Vanaf € 38,99
  65. Campi Rudi Appassimento Rosso Puglia IGT Passito Campi Rudi Appassimento Rosso Puglia IGT Passito

    Campi Rudi Appassimento Rosso Puglia IGT Passito

    Bekroond met 95 punten door de Italiaanse wijnprofessional Luca Maroni. Zwoele, krachtige maar toch ook vriendelijke en toegankelijke Italiaanse rode wijn. ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 8,95
  66. Roberto Sarotto Barolo DOCG

    Roberto Sarotto Barolo DOCG 2020

    Rijk en zacht, boordevol karakter en elegantie. De koning van wijnen en de wijn van koningen! ..Lees meer

    Vanaf € 25,95
  67. Roberto Sarotto Barbaresco Riserva DOCG Roberto Sarotto Barbaresco Riserva DOCG

    Roberto Sarotto Barbaresco Riserva DOCG 2018

    Wat een plaatje! Deze Barbaresco steelt de show met zijn geconcentreerde en aangename smaak en prachtig lange afdronk! ..Lees meer

    Vanaf € 24,95
  68. Roberto Sarotto Gavi Virgilio DOCG

    Roberto Sarotto Gavi Virgilio DOCG

    Bloemig en fris met tonen van rijpe appel in de hoofdrol! ..Lees meer

    Vanaf € 13,45
  69. Feudo Arancio Grillo Sicilia DOC

    Feudo Arancio Grillo Sicilia DOC

    Plezierige, fruitige Siciliaanse witte wijn gemaakt van de lokale Grillo druif. Precies wat je verwacht van Sicilië! ..Lees meer

    Vanaf € 6,65