Algemeen

De luxe van een wijnklimaatkast in de keuken

De luxe van een wijnklimaatkast in de keuken

Vandaag de dag kiezen steeds meer woningbezitters ervoor om een wijnklimaatkast te integreren in het nieuwe ontwerp van de keuken. En dat is eigenlijk ook meer dan logisch - als het aan ons ligt. Een wijnklimaatkast is een erg luxe investering en is het geld dubbel en dwars waard. Want kies je ervoor om deze slimme en leuke gadget terug te laten komen bij jou in huis? In dat geval geniet je meteen van een aantal erg interessante voordelen. We hebben ze in dit blog alvast voor je op een rijtje gezet.

De wijnen zijn altijd op de perfecte temperatuur in je eigen wijnklimaatkast

Kies je bijvoorbeeld voor een wijnklimaatkast in een keuken van Mandemakers Keukens? Dan gaat hier je culinaire hart vast en zeker sneller van kloppen. Je kunt er vanaf dat moment zeker van zijn dat de wijn altijd op de perfecte temperatuur is. Ideaal als je regelmatig vrienden of familie over de vloer hebt en graag voor een culinaire twist gaat in de avond. Of als jij en je partner maar al te graag zelf een fles open willen trekken. De aroma’s en de smaak van de wijn komen perfect tot hun recht op het moment dat de wijn op de perfecte temperatuur is.

De wijnklimaatkast tilt de sfeer van de keuken direct naar een hoger niveau

Maar er is ook nog een ander groot voordeel verbonden aan het kopen van een wijnklimaatkast. Het tilt de uitstraling van de keuken namelijk direct naar een hoger niveau. Daarom is het ook niet zo gek dat een wijnklimaatkast in vrijwel alle luxe keukens terug te zien is. En doordat een wijnklimaatkast in tal van formaten te koop is, heb je dus ook de keuze uit verschillende soorten prijsklassen. Breng dus nu alvast goed voor jezelf in kaart wat voor budget je vrij wilt gaan maken voor de investering voor je nieuwe keuken.

Een wijnklimaatkast biedt ruimte aan een of meerdere flessen goede wijn

Kies je voor een wijnklimaatkast in een wat grotere uitvoering? In dat geval is er meer dan genoeg plek voor meerdere flessen wijn. Je kunt in dat geval ook gebruikmaken van een aantal zones. Dat betekent dat je ook met verschillende soorten temperaturen kunt werken. Ideaal om te hebben als je graag flessen witte- en rode wijn op de perfecte temperatuur wilt houden en serveren.

Kies voor een vrijstaande wijnklimaatkast of integreer het in het ontwerp van de keuken

Je hebt ook de optie om een wijnklimaatkast op verschillende manieren terug te laten komen in de keuken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de wijnklimaatkast te integreren in het kookeiland of in een vaste kastenwand. Maar je kunt natuurlijk ook een blikvanger maken van de wijnklimaatkast door het vrijstaand neer te zetten in de keuken. Wat de beste optie is, hangt helemaal af van de indeling van de keuken en natuurlijk van je eigen smaak. Wellicht heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor.

Een wijnklimaatkast koop je het beste in een keukenwinkel bij jou in de buurt

Je hebt nu net even een wat beter (technisch) beeld gekregen van de voordelen van een eigen wijnklimaatkast. Kun je eigenlijk niet wachten om een waanzinnig model in huis te halen? Kies er dan voor om op korte termijn een keer een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de buurt te brengen. Je krijgt hier meteen een goed beeld van alle opties die er zijn en hoe je een wijnklimaatkast op de beste manier kunt integreren bij jou in de keuken. Laat het oriënteren dus maar snel beginnen.