Lees Ons Blog

Algemeen

Het ontrafelen van het wijnetiket

Wijnetiketten: je hebt ze in alle soorten en maten. Van ware kunstwerken tot de meest simpele ontwerpen. De meeste elementen vertellen veel over het karakter en kwaliteit van de wijn. Hieronder nemen we als voorbeeld het etiket van de Rocca...

Recepten

Oranje hartige muffins

Nog een paar dagen en het is Koningsdag. Extra groot feest, want onze koning wordt 50 jaar! Uiteraard proosten wij met heerlijke wijnen op onze koning maar ook een lekker borrelhapje mag op deze dag niet ontbreken. Om in de oranje sfeer te...

Recepten

Zoete aardappelsoep

Na een lange dag maak ik het liefst een zo simpel mogelijk gerecht klaar. Voorwaarden: snel, vers, gezond, maar zeker ook lekker. Een tijdje geleden heb ik de zoete aardappel, ook wel bataat ontdekt. Hier kun je ontzettend veel gerechten mee...

Wijnnieuws

Dé Nederlandse aspergewijn van 2017: Manoir Grignon Muscat Sec!

Ja, wat zijn wij trots! Wij hebben, met onze zo geliefde Manoir Grignon Muscat Sec, de verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2017 gewonnen! Nederlandse Aspergewijn Jaarlijks wordt deze verkiezing georganiseerd door de VVN (de Verenigde Vinologen...

Recepten

Crème Brûlée met witte chocolade

Crème Brûlée is altijd een goed idee! Wijntip | Welke wijn bij crème brûlee? Bij dit zoete dessert vind ik het persoonlijk zonde om een mierzoete dessertwijn te schenken, omdat dit anders de smaak van het dessert gaat overheersen. Bij een...

Recepten

Warme chocolademelk met rode wijn

Tijdens de donkere dagen voor kerst is het zo fijn om het in huis gezellig te maken! Open haard aan, lekker op de bank ploffen met een tijdschrift en een kop warme chocolademelk. Chocolademelk en rode wijn Ik ontdekte afgelopen week een...

Wijnnieuws

Wijnmaker David Tofterup: best Winemaker 2016!

Wijnmaker David Tofterup, de man achter de Pasas, Gran Pasas November Harvest Monastrell en Apanillo Late Harvest is uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar bij de Baco National Tasting Competition of Young Wines 2016! Hij was zeer blij verrast...

Recepten

Pittige Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze bereid

In de maand September is het Spaanse wijnmaand bij Abels Wijnen. Bij een Spaans thema hoort natuurlijk ook Spaans eten. En aangezien we midden in het mosselseizoen zitten, heb ik een heerlijke pittige variant op de vertrouwde Zeeuwse mosselen...

Recepten

Zalm uit de oven met courgette, tomaten, geitenkaas & honing

In de zomer steek ik maar wat graag de barbecue aan. Maar ja, dat doen we natuurlijk niet elke dag! Tijdens de warmere dagen eet ik het liefste vis, en gegrilde groenten. Omdat het licht verteerbaar is, lekker en ook nog eens gezond. Dit recept...

Recepten

Kabeljauwfilet met pesto, parmaham en groene asperges

We zitten gelukkig nog midden in het aspergeseizoen dus ja....ik kan het niet laten om wederom een lekker aspergerecept met jullie te delen! Voor wie eters krijgt en niet weet wat te koken, dit dus: kabeljauwfilet met pesto, parmaham en groene...