Lees Ons Blog

In the spotlights

In the spotlights: Pinot Blanc

De Pinot Blanc komt oorspronkelijk uit de Bourgogne en komt uit de 'Pinot familie'. Buiten Frankrijk komt de druif veel voor in Italië (uit het noordoosten). Hier wordt hij Pinot Blanco genoemd. De druif staat in Oostenrijk en Duitsland meer...

Recepten

Visstoof met kabeljauw

Volgens mij kunnen we definitief gedag zeggen tegen de zomer. Dat betekent dat we wat zaken moeten veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het eten. De frisse, lichte gerechten maken plaats voor wat zwaardere gerechten. Hier heb ik één van mijn...

Algemeen

Hoe wordt een kater veroorzaakt?

Daar lig je dan; duizelig, slap en met dikke hoofdpijn op bed. U herkent het vast wel. De avond daarvoor was namelijk erg gezellig en de wijn heeft toen rijkelijk gevloeid. Alle verschijnselen duiden op een flinke kater. Erg vervelend, vooral die...

Recepten

Roasted pumpkin

Nu de herfst weer in aantocht is, liggen ze weer volop bij de groenteboer: pompoenen. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten. Hoewel ik niet direct aan pompoenen denk als ik een lekkere maaltijd wil bereiden, dagen deze oranje groenten mij toch...

In the spotlights

In the spotlights: Montepulciano

Montepulciano is een blauwe druif uit de Abruzzen. Overal in de regio is de druif te vinden, maar hij levert de beste kwaliteit op in het heuvelachtige gebied rond de Teramo. Dit is waarom dit gebied een DOCG status heeft: Montepulciano d'Abruzzo...

Algemeen

Hoe is rosé wijn ontstaan?

Rosé wijn is toch eigenlijk gewoon rode wijn gemengd met witte wijn? Fout! Ook al wordt dit op sommige plekken in de wereld wel gedaan, officieel is het verboden. De basisregel voor rosé wijn is dat de kleur wordt bepaald door de hoeveelheid tijd...

Recepten

Visflapjes met spinazie en roomkaas

Geef toe, gerechten met bladerdeeg zijn altijd lekker. Zo at ik laatst een visflap met kabeljauw, spinazie en roomkaas. Een perfecte combinatie en heerlijk als snack of hoofdgerecht. Wijntip | Welke wijn bij visflapjes? De visflapjes zijn...

Algemeen

Waarom smaakt wijn hoog in de lucht anders dan aan de grond?

We bevinden ons midden in de zomervakantie. Veel mensen zijn teruggekomen van een welverdiende vakantie, maar veel van ons gaan nog. Zelf ga ik bijna altijd met het vliegtuig en daar zie ik stiekem toch altijd wel tegenop. Maar hey, we gaan op...

In the spotlights

In the spotlights: Malbec

Malbec, een rode druif die het meeste voorkomt in Argentinië. Oorspronkelijk komt de druif uit de Bordeaux. In Argentinië wordt 75% van alle Malbecdruiven over de wereld verbouwd. De overige 25% is onder andere te vinden in de Franse Cahorsstreek...

Recepten

Spaanse gazpacho

Toen ik een aantal jaren geleden in Spanje was, had ik voor het eerst gazpacho op. Ik was meteen verkocht. Gazpacho is niets anders dan een koude tomatensoep, maar dan net wat frisser van smaak. Wijntip | Welke wijn bij gazpacho? Deze frisse...