- Recepten (108)
- In the spotlights (44)
- Algemeen (79)
- Wijntips (93)
- Wijnnieuws (8)
Lees Ons Blog
Algemeen
Wel of geen kurk?
Sinds de Zeventiende eeuw wordt de kurk al gebruikt om wijnflessen af te dichten. Een nadeel van kurk is dat er in verloop van tijd zuurstof door de kurk kan komen. Hierdoor is de kans groot de wijn bacteriële infecties oploopt. Zonde, want zo kun...
Wijntips
Welke wijn bij vis?
U hoort het vast wel eens voorbij komen: witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees. Helaas gaat deze regel niet altijd op. Er zijn namelijk heel wat uitzonderingen. Welke wijn je waarbij drinkt, heeft vaak ook te maken met bereidingswijze,...
Recepten
Zalm-preischotel uit de oven
Vispannetjes zijn heerlijk, maar vergen enige tijd. Wij hebben een alternatief dat net zo lekker is en ook nog eens zo klaar is. Wijntip | Welke wijn bij preischotel met zalm? Domaine du Cléray Chardonnay is de perfecte wijn bij dit gerecht. Een...
Recepten
Risotto met asperges en garnalen
Ik kan niet wachten tot ik weer volop kan genieten van asperges! Ik maak asperges vaak op de klassieke manier klaar: met botersaus en ei. Toch merk ik dat ik steeds meer experimenteer. Resultaat: asperges in risotto mét garnalen. Erg lekker!...
In the spotlights
In the spotlights: Muscat
Eén van de oudste druivenrassen is de Muscat. Dit is een witte druif, die vroeg rijpt en het erg goed doet in warmere klimaten. De Muscat wordt wereldwijd verbouwd. Een herkenbare druif met veel smaak en daarom ook blind te herkennen. Een...
Algemeen
Wat is het verschil tussen een sommelier, oenoloog en vinoloog?
We horen vaak dat er verwarring ontstaat tussen de begrippen sommelier, oenoloog en vinoloog. Wat houden deze begrippen/functies in en wat is het verschil? Wij vertellen het u. Sommelier Een sommelier, ook wel wijnober of wijnkelner, is werkzaam...
Wijntips
Pasen: welke wijn bij ei?
Nog even en dan is het Pasen. De dag dat we schaamteloos tientallen chocolade eitjes naar binnen mogen werken. Niet alleen eieren van chocolade, ook de 'gewone' eieren zijn een groot succes. Wat dacht u trouwens van een goed glas wijn? Die mag...
Wijntips
Smaakprofielen | Hoe kies je de juiste wijn?
Wijn is er in alle soorten en smaken: van een zoete fruitige wijn tot een zware robuuste wijn. Sommige mensen weten precies wat ze willen. Voor sommigen is het een ware zoektocht. In dit artikel laat ik zien op welke manieren een wijn uitgekozen...
Algemeen
Oude en nieuwe wijnwereld
Oude en nieuwe wereld. Je hoort het niet zo vaak meer, maar in de wijnwereld is het nog altijd de manier om onderscheid te maken tussen Europa en alle landen daarbuiten waar de wijnbouw door de Europese kolonisten is neergezet. Het overgrote deel...
Algemeen
De bekendste rode druivensoorten
Wijnen zijn er in alle soorten en maten en dat komt onder andere door de druivensoorten. Wij zetten de bekendste rode druivensoorten voor u op een rij! Deze druiven zijn de basis van internationale topwijnen en hebben ieder hun eigen karakter. Van...
Pagina
- Pagina Vorige
- Pagina 1
- ...
- Pagina 17
- Pagina 18
- Je leest momenteel pagina 19
- Pagina 20
- Pagina 21
- ...
- Pagina 34
- Pagina Volgende
19 / 34